I sommer meldte administrerende direktør og redaktør i VGTV, Helje Solberg, overgang til NRK, hvor hun overtok som nyhetsdirektør etter Alexandra Beverfjord, som ble publisher i Dagbladet.

Nå har styret i VGTV ansatt Rolf Sønstelie (52) som ny redaktør og Thomas Manus Hønningstad (42) som ny administrerende direktør i selskapet. VGTV er et heleid datterselskap av VG. Sønstelie og Hønningstad blir del av VGs ledergruppe.

Velger toleder-modell
- VGTV har vokst til å bli en helt annen operasjon enn hva det var for bare et par år siden, og i tråd med de høye ambisjonene vi har for ytterligere utvikling, vekst og partnerskap, mener vi det nå er riktig å fortsette med en toledermodell, sier Torry Pedersen, styreleder i VGTV, i en pressemelding.

Les også: VGTV mistet toppsjef og sin største profil på to dager

Les også: Helje Solberg sendte SMS til NRK-sjefen - slik fikk hun drømmejobben

- Dyktige og energiske ledere
Han er fornøyd med at Sønstelie og Hønningstad etterfølger Solberg.

- Vi har fått ansatt to dyktige og energiske ledere – som begge kjenner VGTV meget godt. Rolf kommer til å drive VGTVs redaksjon fremover med sin journalistiske kraft og styrke, og sørge for at levende bilder får en større og større plass i all nyhetsformidling fra VG i tiden som kommer. Thomas har strategiske og kommersielle evner som vil bety at VGTV kommer til søke spennende partnerskap med rettighetshavere, innholdsleverandører og andre aktører vi ser at vi kan «leke» med – til beste for alle VGs brukere, sier Pedersen.

Rolf Sønstelie har hatt lederstillinger i VG i en årrekke. Han har blant annet vært redaksjonssjef og fungerende nyhetsredaktør. I oktober 2015 ble Sønstelie ansatt som redaksjonssjef i VGTV.

- Det er en ære og et privilegium å få være med på å lede det mest innovative og fremtidsrettede miljøet i norsk medieverden. VGTV er et unikt miljø, med de flinkeste folkene jeg kjenner. De er lengst fremme på visuell historiefortelling i Norge.  På kort tid har vi blitt først og best på breaking news, og slår konkurrenter med langt mer ressurser enn oss. Nå lager vi også VGs nyhetsoppdateringer på lyd. VGTV er labben i VG, sier Sønstelie i meldingen.

- Jeg gleder meg også til å jobbe tett med Thomas. Han er ekstremt kompetent, kunnskapsrik og strategisk. Vi blir et bra team, som sammen med resten staben skal fortsette den fantastiske utviklingen på VGTV, sier Sønstelie.

- En fantastisk stab
Manus Hønningstad er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole og begynte i Schibsted som «Management Trainee» i 2001. Han har vært ansatt i VGTV siden 2007, og har de siste fem årene vært strategidirektør i selskapet.

- VGTV er drivkraften bak veldig mye av innovasjonen i VG. En fantastisk stab driver mediehuset fremover med pågangsmot og tempo. Den visuelle historiefortellingen er i verdensklasse, og VGTV har virkelig styrket VG som Norges beste på «breaking news». Samtidig har vi de siste årene skapt noen av de mest populære underholdningsuniversene for yngre målgrupper, med programmer som Harm & Hegseth og Spårtsklubben. Jeg er svært glad for å være med på å lede denne satsningen videre sammen med Rolf, en av de mest entusiastiske og engasjerte ledere jeg kjenner, sier Hønningstad.

Har svidd av 210 mill. på fire år
VGTV endte med underskudd før skatt på 17,3 millioner kroner i 2017, mot minus 37,8 millioner året før. Det betyr at VG i løpet av sine fire driftsår har svidd av 210 millioner kroner til sammen. VG gikk tidligere i år ut med driftsresultat på (EBITDA) på 7,5 millioner kroner, som altså er driftsresultat før avskrivninger. Men driftsresultatet etter avskrivninger og det endelige underskuddet er langt større, viser regnskapstallene.

Inntektene steg vel og merke kraftig i fjor, fra 89,3 millioner kroner i 2016 til 116,2 millioner i 2018. Det tilsvarer en vekst på hele 30 prosent.

- Økt fokus på annonsesalget har bidratt til høyere omsetning og det har sammen med stram kostnadskontroll gitt resultatframgang, sa Thomas Manus Hønningstad i VGTV til Kampanje i sommer.

VGTV har 61 ansatte.