Første episode av «Parterapi» er høstens mest sette enkeltprogram på de norske tv-kanalenes strømmetjenester fra august til i dag. Det viser tall fra Kantar Media. I skrivende stund har 594.000 nordmenn sett programmet på NRKs nettspiller, og tallet vokser raskt. Det er nesten 100.000 flere enn neste program på listen.

Responsen på programmet, som er inne i sin andre sesong, har vært enorm, forteller komiker Kevin Vågenes, som sammen med Seefood TV stå bak programmet.

- Folk kjenner seg igjen
-
Jeg får utrolig mange hyggelige meldinger om at folk ser på programmet i lunsjen på jobben, eller at familier samles på fredagskvelden med taco og «Parterapi». I tillegg får jeg mange videoer fra vorspiel hvor folk etterligner karakterene. Veldig gøy! sier han til Kampanje.

- Hvorfor tror du denne serien fenger så bredt?

- Jeg tror vi har truffet mange fordi folk kjenner igjen seg selv eller folk rundt seg i karakterene. Alle har en kjæreste, mor, far eller venn som kan ha noen av disse karaktertrekkene.

- Snakker om «Skam» i størrelse
Det inkluderer analysesjef Kristian Tolonen i NRK, som har tatt NRKs egen test og funnet ut at han «er» figuren Kjell Simen i serien.

- Først og fremst tror jeg mange synes dette er morsomt. Deretter tror jeg mange kjenner seg litt igjen i de ulike figurene som er med i seren på godt og vondt. Som sagt, så er jeg Kjell Simen, humrer Tolonen.

Han er ikke redd for å trekke paralleller til noen av NRKs største strømmesuksesser.

- Vi er der at vi snakker om «Skam» i størrelse. Første episode har over 900.000 seere totalt. Det er litt tidlig ennå, men vi kan slå fast at dette er en stor strømmesuksess, sier han.

Reality-ekser hevder seg
Humor og reality dominerer topp 20-listen over de mest sette enkeltprogrammene på strømme-tv så langt i høst. «Parterapi» har fem episoder på listen.  NRKs andre store humorsuksess «Side om side» har hele ti plasser på listen. Første episode av sesong seks er på andreplass med 503.000 seere så langt i høst.

«Ex on the beach» har virkelig satt på strømmen i Discovery. Første episode er på tiendeplass så langt i høst med 393.000 seere. Programmet har ytterligere fire plasseringer nedover topp 20-listen.

- Man kan si mye om «Ex on the beach», men dette programmet har truffet en nerve blant mange unge seere. For oss var det som om korken ble fjernet fra ketchupflaska. Hvite gutter har fulgt opp suksessen, og gitt oss et kjempeløft på Dplay denne høsten. Dette, kombinert med rekordtall for Eliteserien og høy interesse rundt Eurosport Player, gjør at vi endelig er i ferd med å etablere oss som en betydelig aktør i det norske strømmemarkedet, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery Network.

TV 2 gjør suksess med bloggere
Det er flere måter å måle strømme-tv-seingen på. Én annen måte å gjøre det på, er å se på dekning og seertilfeller. Totalt har 20,8 prosent av tv-universet sett fem minutter eller mer av «Side om side» på NRKs strømme-tv-tjeneste så langt i høst. Serien har generert 8,6 millioner seertilfeller på fem minutter eller mer nett. 

Det er en soleklar ledelse foran «Ex on the beach» med 6,4 millioner seertilfeller og «Parterapi» med 3,5 millioner seertilfeller. På denne listen kan én seer stå for flere seertilfeller og frekvens spiller også inn.

«Bloggerne» på TV 2 Sumo har generert nesten 3,2 millioner seertilfeller og er kanalens mest strømmede program på en fjerdeplass. Deretter følger «Farmen»-avleggeren «Torpet» med 2,9 millioner seertilfeller.

- Det er mye sitcom, mye egenprodusert innhold og en del realitysjangere, oppsummerer tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom.

Massaiu mener bransjen skal være fornøyd med at det er norske programmer som topper listen.

- Det er en grunn til at kanalene jobber som de gjør om dagen. Det er godt egenprodusert innhold som gjør det best. Det er derfor våre venner i Discovery selvfølgelig er kjempefornøyde med «Ex on the beach», slår hun fast.

Hun mener at også TV 2 har lykkes godt.

- Det er viktig å huske at TV 2s programmer ligger bak mur i motsetning til de andre aktørene, det er ganske imponerende.

Her er de mest sette episodene på strømme-tv fra august til i dag. 

Kanal

Tittel

Antall seere i '000

NRK TV

Parterapi

594

NRK TV

Side om side

503

NRK TV

Parterapi

484

NRK TV

Side om side

475

NRK TV

Parterapi

436

NRK TV

Side om side

432

NRK TV

Side om side

429

NRK TV

Side om side

409

NRK TV

Side om side

404

Dplay

Ex On The Beach Norge

393

NRK TV

Side om side

391

NRK TV

Parterapi

386

NRK TV

Side om side

378

NRK TV

Parterapi

363

Dplay

Ex On The Beach Norge

361

NRK TV

Side om side

353

NRK TV

Side om side

344

Dplay

Ex On The Beach Norge

343

Dplay

Ex On The Beach Norge

336

Dplay

Ex On The Beach Norge

330