17. januar er det igjen klart for Blogg-Norges store prisfest Vixen Influencer Awards. Denne gangen er det en helt ny jury som skal være med å plukke ut vinnerne. Fjorårets juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen har i likhet med tidligere Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir gått ut av juryen.

- Jeg har latt helt nytt blod slippe til i juryen, bekrefter Nygård-Hansen overfor Kampanje.

- Etter tre år og med Ida ute av juryen også, var det greit med en pause og la andre ta over. Sterkeste og beste juryen noensinne, vil jeg påstå, sier han.

Årets jury skal ledes av sosiale medier-rådgiver Astrid Valen-Utvik. Hun får med seg Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset, daglig leder i
Jab Jab Academy Thomas Moen, kommunikasjonsdirektør i Schibsted Media, Camilla Kim Kielland og publisher i Nettavisen, Gunnar Stavrum.

- Vi gleder oss veldig til å dykke ned i alt innholdet som de mange flinke influencerne i Norge produserer jevnt gjennom året. Det er mange som nå løfter sitt innhold til nye høyder, så dette blir nok både lærerikt og spennende. Juryen består av kompetente, ulike og spennende personer som jeg gleder meg til å jobbe sammen med, sier juryleder Valen-Utvik.

Saken fortsetter etter bildet.

Tar over: Astrid Valen-Utvik skal lede arbeidet med å finne frem til landets beste bloggere. 

Har vært involvert
Hans-Petter Nygård-Hansen har likevel ikke holdt seg helt unna Vixen Influencer Awards.

- Jeg har derimot jobbet mye med å sette opp nye kategorier, definere tydeligere kriterier og nye regler for å stemme, samt hvordan publikumsstemmer og juryen skal vektes. Nå er det opp til publikum og juryen å kåre verdige vinnere. Jeg kommer i stedet til å bistå med det faglige programmet som settes opp i forkant av selve prisutdelingen 17. januar, sier han.

Det skal kåres vinnere i kategoriene mote, beauty, trening og helse, interiør, livsstil, mat, underholdning, gullpenn, business, sterke mening og stjerneskudd - samt de to hovedprisene Årets influencer og Folkets favoritt. 

Juryen tar imot nominasjoner frem til 1. desember. Deretter går de 50 med flest nominasjoner i hver kategori videre til juryens vurdering. Juryen kan i tillegg legge inntil fem «jokere» i hver kategori. I desember slippes inntil 15 semifinalister i hver kategori som publikum kan stemme på.

Angret på blogg-vraking
I fjor tok juryen selvkritikk da de valgte å kaste to bloggkjendiser ut av kåringen, for deretter å snu og ta bloggerne tilbake i varmen igjen. Bakgrunnen for diskvalifiseringen var i utgangspunktet at de ikke hadde fulgt opp krav fra Forbrukertilsynet på merking av reklame.

Les mer: Vixen Awards snur – utestengte bloggere får likevel delta

Fjorårets store vinner ble Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik. Ulrikke Falch ble kåret til Årets influencer, men hun trakk seg fra utdelingen fordi hun mente den ga oppmerksomhet til influencere som fremmer «tomme meninger, rumpeløft, tannblekingsreklamer og årets nye paradise-deltakere». Prisen ble derfor ikke delt ut.

Les mer: Ulrikke Falch trekker seg fra bloggpris