Torsdag ble siste episode av Discoverys reality-fenomen «Ex on the Beach» vist på strømmetjenesten Dplay og tv-kanalen Fem. Serien ble en umiddelbar suksess for Discovery og seerne har bare fortsatt å strømme til, bokstavelig talt.

Første episode - der deltager Melina Johnsen smeller til med sin «Bitch, hør her!»-tale - er hittil sett av 508.000. Av disse har 390.000 sett episoden på Dplay. Det gjør den til den 11. mest strømmede episoden av et tv-program uansett kanal så langt i år, bak NRK-suksesser som «Heimebane» og «Side om side».   

I snitt er hver episode sett av 370.000. 72 prosent av disse er digitale seere. 

- Dette er første gang for vår del at vi ser at strømmetallene knuser de tradisjonelle seertallene. Men det var også formålet med denne serien. «Ex on the Beach Norge» ble bestilt nettopp med det formål å trekke til seg unge seerne som ikke lenger bruker like mye tid på tradisjonell tv. Og det kan vi vel konstatere at vi har klart. 80 prosent av seerne er under 40 år. Dette er utrolig gøy, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks i en pressemelding

Mange av årets deltakere har gjort seg til gjengangere i mediene, ikke minst allerede nevnte Johnsen. Hun nådde tredjeplass på VG-lista med låten «Bitch, hør her!» tidligere i høst.

Les mer: Lager partymusikk av reality-skandaler - anmelder foreslår «no-platforming»

Discoverys programdirektør forteller at mange ønsker å følge i hennes fotspor. Akkurat nå samler han sammen en ny gjeng med «ekser» som står klare til å stige opp av vannet for å overraske tidligere bekjentskap i strandkanten på Mauritius.

- Det er ikke ofte man opplever at flere deltakere blir store profiler i offentligheten i løpet av en sesong, men det har flere av årets deltakere klart. Vi håper nå at vi skal klare å finne en like god cast til neste år, og vi har allerede fått inn et stort antall søkere, sier Landsverk.