Saken er oppdatert med kommentarer fra Egmont-redaktør Axel Walø og klubbleder Alexander Berg.

Egmont Publishing er i mål med nedbemanningen de gikk ut med 10. oktober i år. 28 ansatte har søkt og fått innvilget sluttpakke og fire har sagt opp uavhengig av sluttpakkeprosessen. Dermed har mediehuset redusert bemanningen med totalt 29 årsverk. Det skal spare dem for 23 millioner kroner.

Det bekrefter Axel Walø, ansvarlig redaktør og direktør for «mann og friluft» i Egmont Publishing, overfor Kampanje.

- Det er trist at dyktige medarbeidere skal slutte i ukene og månedene som kommer. Samtidig er vi glade for at vi kan løse denne situasjonen gjennom sluttpakker, sier Walø til Kampanje.

- Hvem har fått innvilget sluttpakke?

- Nedbemanningen omfatter de redaksjonelle fellesavdelingene med redigerere og reportere, kommersiell avdeling, virksomhetsområdet Digital og virksomhetsområdet Mann og Friluft.

De fleste av dem som nå må forlate Egmont Publishing, slutter innen utgangen av året, mens noen få jobber inn i neste år «av ulike grunner».

- En bransje uten garantier
Egmont Publishing setter et foreløpig punktum for nedbemanningen bare dagen etter at Bonnier Media slapp nyheten om at de avvikler driften i Norge. Det betyr at nesten 60 ansatte hos konkurrenten mister jobben.

Les mer: Nesten 60 rammes av Bonnier-nedleggelse: - De ansatte har fått et sjokk

- Hvordan sikrer dere at de som må slutte i Egmont kommer seg videre i karrieren?

- Hele hensikten med sluttpakkene er at vi skal hjelpe folk over i en ny tilværelse. Folk har nå vært inne i en fase der man har reflektert over hva man selv skal gjøre fremover. I den forbindelse har vi tilbudt økonomisk rådgivning og karriererådgivning. Karriererådgiving ligger også inne som et element i sluttpakkene, sier Walø.

- Kan de som blir igjen senke skuldrene i året som kommer i visshet om at deres jobb er trygg?

- Vi har ikke planlagt noen nye prosesser, og har lagt en plan basert på dagens behov. Så er det sånn at vi alle jobber i en bransje der det ikke er noen garantier for fremtiden. Sånn er rammebetingelsene. Nå gjennomfører vi det vi har planlagt og så ser vi fremover. Vi skal jobbe med å gi ut og selge de gode produktene vi har.

Saken fortsetter etter bildet.

Kom i mål: Egmont-redaktør Axel Walø tar farvel med 32 ansatte i disse dager. 28 har søkt om sluttpakke og fire har sagt opp uavhengig av sluttpakkeprosessen. Foto: Egmont Publishing

Klubbleder: - Må være realistiske
Klubbleder Alexander Berg i Egmont Publishing er fornøyd med at mediehuset er kommet i mål med kuttene på frivillig måte.

- Men det er også trist at vi må si farvel til mange gode og dyktige kollegaer, sier han til Kampanje.

- Vi kommer til å se det tydelig i lokalene her, fordi drøyt halvparten av de som slutter tilhører den samme avdelingen. Det kommer til å merkes at folk har sluttet og kommer til å slutte, fortsetter han.

- Frykter du nye kutt i Egmont i tiden fremover?

- Jeg sitter nok ikke her og er livredd, men med Bonnier Media som bakteppe, og at vi har redusert bemanningen jevnt de siste årene - vi var 60 journalister i begynnelsn av 2015 og etter denne runden vil vi være 15 - så sier det litt om hvilken vei det går. Vi må være realistiske og skjønne at vi er i et tøft marked hvor vi blir utfordret på kostnadene hele tiden.

En opptelling Kampanje har gjort, viser at Egmont Publishing har kuttet rundt 280 ansatte på ti år. Etter høstens kutt vil lokalene i Nydalen romme 277 årsverk.

I tillegg til et kraftig kutt i antall innholdsprodusenter, forsvinner også 7,7 digitale stillinger. Da Amedia kjøpte Nettavisen i fjor, overtok Egmont Side2, Side3, NA Livsstil og Blogg.no. Nå legger Egmont ned driften av Blogg.no sin plattform.

Les også: Egmont vraker egen bloggplattform - sjefen slutter (abo.)