Den amerikanske tv-kanalen NBC sier den vil slutte å sende en omstridt valgkampvideo fra president Donald Trump som viser en drapsdømt latinamerikaner.

Reklamen ble senest vist under "Sunday Night Football" og MSNBC-programmet "Morning Joe" mandag.

Også CNN har avvist reklamen og kalt den rasistisk. Da de gjorde det ble de offentlig irettesatt av Trumps sønn, Donald J. Trump Jr.

Den latinamerikanske mannen Luis Bracamontes, en migrant som oppholder seg ulovlig i landet og som er dømt for drapet på to polititjenestemenn, figurerer sentralt i den omstridte valgkampvideoen.

– Den ulovlige migranten Luis Bracamontes drepte våre folk, heter det i filmen. Videre legges skylda for at Bracamontes er i landet på Demokratene, uten at det presenteres bevis eller annen underbygging av påstanden.

I en uttalelse mandag skriver NBC at etter å ha gjennomgått reklamen nærmere, erkjenner de dens "ufølsomme natur".

– Dette er den distraherende, splittende Donald på sitt aller verste, sier Tom Perez, som leder Demokratenes partiapparat.

– Dette er skremselspropaganda, sier han.

Den tidligere lederen av American Conservative Union, Al Cardenas, tvitret sitt svar til Trump:

– Du er den verste sosiale giften som har hjemsøkt vårt land på flere tiår. Denne reklamen, og din fulle støtte til den, fordømmer deg og din fanatiske arv i de amerikanske historiebøkene for alltid, skriver han.