I dag ble det kjent at Sylvi Listhaugs rådgiver gjennom nesten tre år, Espen Teigen, forlater stillingen for å bli økonomi-journalist i Nettavisen.

Les også: Espen Teigen til Nettavisen

Til Kampanje forteller Teigen at da muligheten dukket opp nå, var det på tide å realisere en gammel drøm.

- Det er rett og slett fordi jeg har jobbet nesten åtte år i politikken, også fikk jeg denne muligheten, så da tok jeg den. Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe i media, sier Teigen.

For det er ingen tvil om at det er journalistblod i årene, for hans far jobbet som journalist i lokalavisen på hjemstedet Stjørdal.

- I tillegg kan jeg jo nevne at jeg i fjerdeklasse ga ut min egen lokalavis i nabolaget, så jeg tror jeg alltid har hatt det i meg, sier han lattermildt.

Vurderte PR-bransjen
Når Kampanje spør om han vurderte andre bransjer i forbindelse med et jobbskifte – som for eksempel PR-bransjen, svarer han rundt og generelt;

- Jeg har vurdert mange ting. Men det er dette jeg har veldig lyst til å gjøre, og det ser jeg frem til.

Teigen sier han skal gjøre sitt beste for å bedrive objektiv journalistikk, men han innrømmer at det blir en omstilling.

-  Jeg skal i alle fall opptre både ryddig og profesjonelt. Det handler vel om å legge politikken bak seg, og gjøre en best mulig innsats. Jeg tror ikke det blir noe problem, men det blir en omstilling, ja.

- Hva tenker du om habilitet? Vil du for eksempel kunne skrive om regjeringens økonomipolitikk?

- Nå har jeg ikke begynt ennå, så om jeg skal dekke sånne saker er noe nettavisen tar stilling til. Jeg vil skrive saker om økonomi og offentlig forbruk. Det gleder jeg meg til. Jeg lover at jeg skal være like tøff mot alle uansett politisk farge.

- Har søkt på stillingen
Han ønsker ikke å si noe om prosessen rundt jobben har vært, men bekrefter at han formelt har søkt jobben.

- Jeg har søkt på stillingen, ja. Utover det vil jeg ikke kommentere prosessen.

- Er dette slutten på Sylvi Listhaugs Facebook-suksess?

- Jeg tror Sylvi vil klare seg fint. Hun er en veldig flink politiker jeg har jobbet med i mange år, og jeg  setter pris på tiden med henne. Men det er en tid for alt, avslutter han.

- Byr åpenbart på utfordringer
Sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, vil ikke si om de har gått på hodejakt etter Teigen.

- Alle som blir ansatt, søker først, sier han til Kampanje.

- Har du hatt han i kikkerten lenge?

- Det er ikke sånn at vi i mange år har tenkt at burde ansette Espen Teigen, men da vi så at vi trengte en journalist på offentlig ressursbruk og han var interessert, så synes vi han var en god kandidat.

Erfaringen hans som politisk rådgiver for Sylvi Listhaug skal ikke ha vært avgjørende.

- Det har ikke spilt inn i positiv eller negativ forstand. Det er ikke hans erfaring som rådgiver for Sylvi Listhaug som er spesielt interessant. Han har lang erfaring med å se på kommunal og offentlig ressursbruk, og kjenner godt irrgangene for å få ut gode saker om det, sier Stavrum.

- Byr det på utfordringer når man henter noen som har hatt en så profilert rolle i norsk politikk som Espen Teigen?

- Ja, det er helt åpenbart. Det er ikke så lenge siden Jarle Roheim Håkonsen gikk fra Dagsrevyen til Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Så det at man går fra pressen til politiske rådgiver-jobber, er ikke noe nytt, sier Stavrum.

- Bra for mediene
Han mener det er positivt at noen velger å gå andre veien.

- Det er bra for mediene at folk tar med seg kompetansen til oss, i stedet for å ta med seg kompetanse fra mediene til den andre siden. Men det gjør at man må være opptatt av integritet og at man ikke skriver om saker man har vært engasjert i på den andre siden. Det ville vært helt normalt uansett hvilken bakgrunn du har.

Stavrum håper å få på plass sin nye økonomijournalist så snart som mulig over nyttår.