Nok et år er det gutta som topper lønns- og lederlistene. Gutta på toppen! Er det ikke deilig? Heia oss! Eller?

Egentlig begynner vel dette å bli litt flaut? Det var i hvert fall min første reaksjon da jeg skummet lønnslistene til Kampanje og Medier24 i dag. Nei vent, det var reaksjon nummer to. Reaksjon nummer én var: Hvor er Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen?

Tine stod nemlig ikke på listen over norske medieledere hos Kampanje tidlig i dag. Hun dukket riktignok opp etter hvert, som én av fire kvinner – i selskap med 26 menn. Det er i hvert fall fremgang. I fjor stod hun ikke på listen. 

Jeg har ingen «Mens-Ellen» som står med pistolen mot tinningen min når jeg skriver dette. Jeg har heller ikke et brilliant løsningsforslag å trekke opp av ermet. Jeg føler bare behov for å rekke opp en hånd og si: Ja, dette er pinlig. Det er 2018 og vi har ennå ikke fått mer balanse i toppsjiktet av denne bransjen.

Men jeg har også lyst å si følgende: det er mulig. Vi kan endre på dette. I Discovery Networks Norden har vi en TV-sjef for hvert land. En i Norge, en i Sverige, en i Danmark og en i Finland. Eller, det blir feil. Vi har ei i Norge, ei i Sverige, en i Danmark og ei i Finland.

3 av 4 sjefer er altså kvinner. Så innad vurderer jeg å rope varsko: Vi trenger flere menn!

Jeg sitter også i en ledergruppe i Norge der 50 prosent er kvinner og 50 prosent er menn.

Så det er altså mulig. Og jeg sier ikke dette først og fremst for å skryte, eller for å høste poeng. Jeg vil bare si at noen har klart det! Og jeg er kanskje blant de få som kan si det høyt – uten å være redd for alt for mange beskyldninger om at det kastes stein i glasshus. 

Hva tenker vi gutter, er det viljen det står på? 

Les også: Strømme nesten doblet lønna - her er medietoppene som tjener aller best

Les også: Hun knuser alle gutta i PR-bransjen: - Herlig!