Ansatte i Bonnier er «frusterte og sjokkerte» etter at den tunge beskjeden kom fra den svenske mediegiganten. 58 ansatte rammes når Bonnier avvikler virksomheten i Norge.

- Vi tillitsvalgte har visst dette noen dager, men resten av de ansatte har fått et sjokk i dag. De er veldig lei seg, frustrert og sjokkert. Det er en tøff beskjed å få, det er en tung dag, sier tillitsvalgt Bodil Gilje til Kampanje.

- Har dere visst at situasjonen var så dramatisk?

- Vi har visst at det har vært tøft, vi har gjort mange tiltak i mange år for å kunne stå i dette markedet her, men om vi har gjort nok eller om vi har gjort det som er riktig er et godt spørsmål.

- Hva vil dere gjøre framover?

- Vi i klubben kommer til å gjøre det vi kan for å ivareta våre medlemmer. Vi går nå i samtaler med ledelsen for å se hvordan vi best kan løse dette framover, sier Gilje.

- Vi føler oss ikke tilstrekkelig involvert i prosessen før vi beskjed på styremøtet mandag, fortsetter hun.

- Kjempetrist dag
Bonniers blader er hardt rammet av leserfallet samtidig som selskapet ikke har klart å kompensere for bortfallet av inntekter med nye digitale produkter og tjenester. Det sier administrerende direktør i Bonnier Media, Trond Juliussen, til Kampanje.

- Mediemarkedet både i Norge og internasjonalt er svært tøft. Bonnier Media er ikke skånet for det. Fallende lesertall og fallende inntekter først og fremst på papir er hovedårsaken til at vi mister inntekter. Vi har heller ikke klart til å ha god nok vekst i forhold til digitale brukerinntekter og annonseinntekter det er hovedårsaken til at situasjonen er som den er, sier Juliussen.

- Hva har dere gjort feil digitalt?

- Jeg vet ikke om dette er dagen for å gjøre store evalueringer av hva vi har gjort feil. Dette er en kjempetrist dag for Bonnier Media og alle de ansatte. Den evalueringen skal vi ta noe senere enn i dag.

Beslutningen om å avvikle Bonnier Media ble truffet på et styremøte på mandag. På et allmøte i Bonnier torsdag ettermiddag ble den tunge beskjeden gitt av Juliussen, som selv rammes av beslutningen

- Det er klart at det var en ekstremt tøff beskjed å gi. De ansatte tar imot den med stor sorg, akkurat som jeg gjør.

Oppsigelsesdatoen for de ansatte er planlagt satt til 1. desember 2018.

- Vi er i dialog med tillitsvalgte, så alle de detaljene må vi komme tilbake til.

Fortsetter med blader
Bonnier opplyser at magasinene Costume, Tara og Bo Bedre skal leve videre, men med en annen og langt billigere produksjonsmodell. Bonnier-konsernet inngår ifølge pressemeldingen avtaler med flere medarbeidere som til nå har hatt hovedansvaret for de ulike områdene.

Disse vil som redaktører ifølge konsernet sikre lokalt norsk innhold i tillegg til felles innhold produsert for de ulike landene titlene utgis i. Dermed sikres videre drift av merkevarene, annonsesalget og samarbeidet med influencerne. Modellen er allerede brukt av Bonnier i Norge for blant annet magasinene BoligPluss, I Form, Illustrert Vitenskap og Historie. Disse utgis av Bonnier Publications International, som Bonnier Media AS inngår i.

Les mer: Bonnier legger ned i Norge: - En veldig trist dag

Se videointervju med Trond Juliussen, sjefen i Bonnier Media, her.