Den amerikanske mediegiganten Viacom er et av verdens største mediekonsern og omsatte i fjor for over 100 milliarder kroner. Viacom står bak globale merkevarer som MTV, Nickelodeon og Comedy Central. Nå avvikles det norske kontoret. Viacoms eneste ansatte i Norge, Cato Lunde, slutter dermed som en følge av nedleggelsen.

- Jeg bærer ikke noe nag og forstår at det er tøft for nisjekanalene i dagens marked. Bakgrunnen for at jeg slutter er at Viacom legger ned norgeskontoret, sier Lunde til Kampanje.

- Hvorfor legger Viacom ned kontoret i Norge?

- Det må du snakke med den nordiske ledelsen om. Viacom har behandlet meg fair, og nå går jeg videre med gode minner og relasjoner.

- Har vært veldig spennende
- Hva tenker du å gjøre nå?

- Jeg står ved et veiskille og håper det dukker opp noe nytt og spennende. Jeg holder alle muligheter åpne. 

- Hvordan har det vært å jobbe for et av verdens største mediekonsern?

- Det har vært veldig spennende. De står bak noen enorme produksjoner og har et stort spekter av innhold. De har ressurser som gir de muligheten gjøre mye og jeg er glad jeg har fått den erfaringen.

Les også: Begynner hos tv-gigant

Les også: Norske tv-hus stiller seg bak ny strømmetjeneste - samler krefter mot Netflix

- Svært kostbart med lineær-tv
Jesper Dahl, nordisk sjef i Viacom, kommenterer nedleggelsen slik:

- Vi vil fortsatt ha lokal virksomhet i Norge, men vi vil ikke ha et fysisk kontor - akkurat som mange andre internasjonale aktører, sier Dahl til Kampanje. 

- Hva er årsaken til nedleggelsen?

- Norge er et av verdens mest digitaliserte markeder, og det er også svært kostbart med lineære kanaler i Norge. Vi har gjennom flere år forsøkt å digitalisere vår portefølje ytterligere for å tilpasse oss de raske endringene i markedene. Vi har sett på hvordan vi kan videreutvikle vår virksomhet, og vi vil investere enda mer i Paramount+ og vårt digitale tilbud, noe som også betyr at Comedy Central ikke lenger vil være tilgjengelig som en lineær kanal. Innholdet vil imidlertid fortsatt være tilgjengelig og merkevaren også. Imidlertid vil plattformen for Comedy Centrals innhold være Paramount+. Vi vil også fortsette å investere i Nickelodeon, som er den største kommersielle barnekanalen i Norge, sier Dahl.

Les også: Viacom får ny nordisk sjef: - Sikre på våre sjanser i kampen om seerne

Les også: Viacom inn i norsk strømmekamp

 Viacom skal fortsatt ha kontorer i Stockholm, Helsingfors og København.