Nordic Entertainment Group (Nent), tidligere kjent som MTG, og Fox Networks Group (FNG) inngår for første gang et salgssamarbeid i Norge. Det betyr at Nent  skal selge reklame for kanalene Fox og National Geographic Channel. Et lignende samarbeid er allerede oppe og står i Sverige og Danmark.

Avtalen sikrer også kunder av Viafree og Viaplay tilgang til hundrevis av timer med National Geographic-innhold.

- Fox Networks Group i Norden er en strategisk nøkkelpartner for Nent Group og utvidelsen av vår langsiktige avtale er gode nyheter for alle våre kunder. Vi ønsker å gi våre seere et best mulig underholdningstilbud, så hundrevis av timer med National Geographics fantastiske dokumentarinnhold på Viafree og Viaplay passer veldig godt overens med vårt ambisjonsnivå. Samtidig gir vi annonsører i hele Skandinavia et enda større nedslagsfelt gjennom annonsemuligheter på kanaler fra både Nent Group og FNG, sier administrerende direktør Vegard Drogseth i Nent Group Norge.

Fox og National Geographic hadde reklame- og distribusjonsinntekter på 93,8 millioner kroner i 2017, opp fra 83,8 millioner kroner i 2016.

- Dette er et stort steg i å styrke vårt partnerskap med Nent Group. Det reflekterer vår ambisjon om å gjøre innholdet vårt tilgjengelig på flere plattformer, noe som kommer nordiske seere til gode, samtidig som det gir annonsørene økt rekkevidde og større seerandeler, sier Hans van Rijn, General Manager i Fox Networks Group Nordic.

Taus om konsekvenser
Verken Hans van Rijn eller norgessjef Anders Borge vil gi noen ytterligere kommentarer til Kampanje om hvilke konsekvenser avtalen får for organisasjonen til Fox Networks Group.

- Gjør dere en nedbemanning som følge av dette?

- Det vi har uttalt i pressemeldingen, er det vi har si om dette nå, sier van Rijn til Kampanje.

- Vi må henvise til pressemeldingen, svarer Borge.

Saken fortsetter etter bildet.

Nent-venn: Nordisk Fox-sjef, Hans van Rijn, har etablert salgssamarbeid med Nent-gruppen i Norge, Sverige og Danmark.

- Veldig fornøyde
Kommersiell direktør i Nent Group TV,
Bjørn Erik Broady Aasebø, er godt fornøyd med avtalen.

- Vi er veldig fornøyde med å tilby Fox og National Geographic Channel sine seere som en del av Nent Group TV sin portefølje. Disse seerne komplementerer Nent Group TVs kjerneseere svært godt, og når Fox og National Geographic Channel blir en del av familien vi vil styrke vi oss når det gjelder å bygge total dekning. Vi ser også frem til å tilby et stort volum av innhold fra National Geographic på Viafree. Dette er en god avtale for både Nent Group, Fox og markedet, sier han.