344.000 benket seg ned foran tv-en for å få med seg første episode av «Kielergata» på TV 2 i går. Andelen ble på 30,6 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Dette synes jeg er riktig så god start. Vi vet jo at særlig drama konsumeres på mange plattformer, så når tallene fra TV 2 Sumo også begynner å tikke inn, blir dette veldig bra, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2.

Til sammenligning hadde «Grenseland» 401.000 seere og en andel på 26,9 prosent på sin første episode på TV 2 i fjor høst. Denne dramaserien gikk også kl. 21.40 på torsdager, og hadde til slutt et snitt på 329.000 seere, inkludert opptak, og 495.000 seere når man teller med repriser og TV 2 Sumo.

- «Kielergata» har fått veldig gode anmeldelser og er en serie som vokser episode for episode. Anagram Norge, hele teamet bak serien og TV 2 kan være stolte dag. Og så er jeg selvfølgelig veldig glad for at så mange skrudde på for å se norsk kvalitetsdrama en torsdagskveld. Det lover godt for fremtiden, fortsetter han.

Dramaserien «Kielergata» har Thorbjørn Harr i hovedrollen som Jonas, familiemannen som blir innhentet av sin mørke fortid. Anmelderne har vært postive til de første episodene. 

- «Kielergata» er serien mange norske skuespillere skulle ønske de hadde fått være med i, skriver Dagbladet i sin anmeldelse.

Les mer: TV 2s nye dramaserie får ros