I en rettskjennelse fra Oslo byfogdembete har TV 2 fått medhold i at TV3- og Viasat-eier, Nent-gruppen  midlertidig må avstå fra å vise Champions League-kampene som går på TV 2 til kunder som har kjøpt tilgang til Viaplay gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel.

Alle de som kjøper full sportspakke fra Viasat får tilgang til både Viasports sportskanaler og strømmetjenesten Viaplay, noe TV 2 mener rammer salget av deres strømmetjeneste Sumo.

- Vi er veldig godt fornøyd med at vi har fått medhold. Dette er en viktig sak for oss. Men vi tar ikke noe lett på å ta ut en forføyningssak mot en samarbeidspartner, sier juridisk direktør i TV 2, Tomas Myrbostad til Kampanje. 

Myrbostad sier TV 2 har fått en frist til å bestemme seg om kanalen ønsker å ta ut en voldsgiftsak for å få en permanent avgjørelse i saken.

- Det kommer vi til å gjøre, sier den juridiske direktøren.  

- Kan det bli snakk om å kreve erstatning?

- Vi har ikke reist noen erstatningskrav enda, sier han.

- Kan det bli aktuelt?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Les også: Full splid mellom TV 2 og NENT om Champions League - striden havner i retten

- Får et dårligere produkt
I en kommentar til kjennelsen som altså rammer flere av kundene til Nent-gruppens strømmetjeneste Viaplay, dog ikke de som har kjøpt tilgang til denne tjenesten direkte, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum, følgende: 

- Vi sublisensierer to UEFA Champions League-kamper per runde til TV 2 fra og med denne sesongen, men har fremdeles rettigheten til å sende alt fra UEFA Champions League på Viaplay – også de kampene som sendes på TV 2. Vi tar til etterretning at TV 2 har fått midlertidig medhold i at de kan tvinge oss til å endre vår sportspakke på Viaplay til kunder som har kjøpt tilgang til vår tjeneste gjennom distributørene Get, Canal Digital Satellitt og NextGenTel, sier Vee Hanum.

Hun sier kjennelsen vil svekke Viaplay-tilbudet til flere av selskapets abonnenter.

- Det betyr at kundene får et mye dårligere produkt. Vi ønsker selvsagt å tilby alle våre kunder det samme produktet, sier Line Vee Hanum, kommunikasjonsdirektør i TV3- og Viasat-eieren som også må betale saksomkostninger på 352.000 kroner. 

Skjerpet konkurranse
Det var i mai nyheten om at NENT-gruppen, som tidligere gikk under navnet MTG, hadde videresolgt to kamper fra hver runde av Europas viktigste fotballturnering, Champions League, til TV 2. TV 2 fikk i avtalen rett til å vise noen av de beste kampene fra hver runde i Champions League samt semifinaler og finaler. Bakteppet for alliansen var skjerpet konkurranse fra Discovery.

- Kommer denne saken til å forsure samarbeidsklimaet?

- Nei, det tror jeg ikke og det ser jeg heller ingen grunn til. Det er profesjonelle parter det er snakk om og jeg regner med at vi kan samarbeide godt selv om vi her har hatt noen uenigheter, sier han. 

- Nent-gruppen sier de nå får et dårligere produkt? 

- Det har jeg ikke noe behov for å kommentere. 

Les mer: MTG går sammen med TV 2 om å vise Champions League

Les mer: Tvinges til nye allianser - går sammen i kampen om tv-sporten