I TV 2 jubler man i dag over at strømmetjenesten TV 2 Sumo har passert 400.000 betalende kunder. 

- Dette er ene og alene en imponerende TV 2-organisasjon sin fortjeneste. De har investert dager og netter med hard jobbing, og i hele TV 2 markerer vi denne viktige milepælen i dag, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, i en pressemelding.

Satsingen på TV 2 Sumo var en sentral del av strategien «TV 2 i 2020» som ble satt i 2016. Da varslet TV 2-ledelsen at strømmetjenesten om få år kom til å ta en langt større plass i virksomheten enn den gjorde på det tidspunktet.

- Vi ønsker å være det naturlige norske alternativet til Netflix. Et alternativ folk flest opplever de bare må ha. Sammen med TV2.no skal TV 2 Sumo være vårt digitale fotavtrykk, sa Olav T. Sandnes i 2016.

Den jobben er det tidligere RiksTV-sjef Christian Birkeland som har fått. Han ble ansatt som ny Sumo-sjef i desember 2016. 

- Det store, langsiktige målet vårt er at TV 2 Sumo skal bli noe folk naturlig bruker i hverdagen, enten som direkte abonnent eller i samarbeid med våre samarbeidspartnere. At vi allerede nå er over 400.000 betalende kunder er et resultat av at hele mediehuset TV 2 drar i samme retning. Kraften i TV 2, kombinasjonen av en publisering som i større grad favoriserer strømming, en mer robust tjeneste og et tydeligere produkt fungerer, sier direktør for TV 2 Sumo, Christian Birkeland.

Han nevner fotball, «Singel», «Best før», «Bloggerne», «Keeping Up with the Kardashians» og «Farmen»-avleggeren «Torpet» som drivere for tilveksten av abonnenter. 

- Fremover kommer mer unikt innhold til å være helt sentralt i satsingen vår, sier Birkeland.

Ingen av TV 2s konkurrenter i strømmemarkedet går ut med tall på hvor mange kunder de har. En undersøkelse gjennomført av Ipsos tidligere år viste at 44 prosent av nordmenn over 18 år oppgir å ha en Netflix-profil. Det tilsvarer 1,7 millioner nordmenn. Dette er imidlertid ikke et tall på betalende abonnenter, ettersom man kan ha flere profiler på ett abonnement. Til sammenligning svarer 17 prosent at de har en TV 2 Sumo-profil. Det tilsvarer i overkant av 650.000 nordmenn.

Les mer: Sterke Viaplay-tall på ny strømmemåling – Amazon sniker seg inn på listen