Saken blir oppdatert.

Omsetningen i det svenske mediekonsernet MTG var opp med ni prosent til 4,6 milliarder svenske kroner og det var en organisk vekst på tre prosent for kvartalet. Samlet for konsernet gikk overskuddet kraftig opp fra 243 millioner svenske kroner i tredje kvartal i fjor til årets 324 millioner kroner.

Mediekonsernet MTG, som i første kvartal neste år tar sikte på å splitte selskapet i to deler, hvorav Nordic Entertainment (Nent) skal videreføre driften av mediedelen, kan vise til bedring også for tv-divisjonen.

Salget økte med to prosent til snaue tre milliarder svenske kroner i tredje kvartal og veksten var her drevet av strømmetjenesten Viaplay og den svenske radiovirksomheten. Samtidig øker kostnadene som en følge av investeringene i Viaplay og Viafree.  

Driftsresultatet i Nordic Entertainment økte likevel fra 301 millioner svenske kroner, til 321 millioner kroner i tredje kvartal i år.

- Dette er det åttende kvartalet på rad hvor Nordic Entertainment kan vise til økt omsetning og resultater, sier konsernsjef Jørgen Madsen Lindemann i MTG i en melding tirsdag morgen.

Om utviklingen i markedet for tv-reklame skriver MTG at reklamesalget ble rammet av at fotball-VM ble vist på konkurrerende tv-kanaler. I tredjekvartalsrapporten skriver MTG at tv-reklamemarkedet i Norge har gått tilbake og det samme er utviklingen i seerandeler for selskapet som driver kanalene TV3, Viasat 4 og TV6.

Salget av betal-tv gikk imidlertid kraftig opp og veksten her var på åtte prosent, mye som en følge av volumvekst i Viaplay.

Les mer: Morten Aass gir seg som norgessjef - Vegard Drogseth rykker opp

MTG 2018 2017 Endring i prosent
Driftsinntekter 4.683 4.280 + 9,4
Driftsresultat 328  257  + 27,6 
Resultat før skatt 324  243 + 33,3 

* Alle tall i svenske kroner