- Ideen ble unnfanget i november i fjor. Jeg satt i baren på Work-Work mellom to styremøter. Bak meg satt to gutter og diskuterte hvilket brettspill de skulle spille, de fant ikke noe som passet. Det kan da jeg lage, tenkte jeg, sier Hein Espen Hattestad, gründer og driver av sitt eget investeringsselskap Exoid Venture, til Adresseavisen.

På 2000-tallet har han vært toppsjef i P4, TV3 og MTG Norge. De siste årene har han satset på investeringer i teknologi. Brettspillet Orbit Battle, som er et strategispill for to personer, skulle bare lages i ett eksemplar, men slik gikk det ikke. Seriegründer Borgar Ljosland, som blant annet jobber med strømmetjenesten ParrotPlay, og Håkon Bertheussen, kjent for mobilsuksessen Wordfeud, ville begge at Orbit Battle skulle settes i produksjon.

Kick-Ass Invest, hvor blant annet Ljosland er medier, og Bertheussen Invest gikk inn på eiersiden, sammen med Hattestad sitt Exoid Venture. Orbit Battle er organisert som et eget aksjeselskap, hvor Hattestad, Ljosland og Bertheussen sitter i styret.

- Jeg tok kontakt med irske Cartamundi, som absolutt er den største produsentenav brettspill, de produserer blant annet Monopol og Trivial Pursuit. I dag lagde de det første spillet, det sto 17 personer på produksjonslinjen og lagde spillet jeg hadde funnet opp, sier Hattestad til Adresseavisen.

I midten av november kommer spillet på mobil.

Les også: Henter millioner til ny strømmetjeneste - lokker med skyhøy verdistigning (Abonnement