- Dette er moro og inspirerende for fortsettelsen, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Kampanje.

Han har nettopp sett på seertallene for landslagets 1-0-seier over Bulgaria i nasjonsligaen på Ullevaal Stadion tirsdag kveld. Mens bare 9.523 tilskuere fant veien til landlagsarenaen i hovedstaden, var det atskillig flere som benket seg ned foran tv-skjermen. For den direktesendte kampen på TV 2 hadde 637.000 seere i snitt, noe som ga TV 2 en markedsandel på 45 prosent av all tv-seing i tidsperioden tirsdag kveld. På det meste ble kampen sett av 795.000 seere.

- 18 år med ørkenvandring
- Dette er strålende seertall som bekrefter følelsen av at noe veldig spennende er på gang rundt dette landslaget, sier Hagen.

Landslagets skrale resultater siden Norge sist gang var med i et mesterskap, fotball-EM i Belgia og Nederland i 2000, har preget både seer- og tilskuertallene. 

Les også: TV 2-veteran slutter - nå forteller han om Kampanje-saken som utløste rabalder (abo.)

Les også: Fotball-VM ga nye årsrekorder for TV 2

Saken fortsetter etter bildet.

Har en drøm:

TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen drømmer om mesterskap.

- 18 år med ørkenvandring uten Norge i mesterskap har satt sine spor, men interessen for fotball-landslaget ligger der latent hele tiden. Det tar raskt fyr med noen gode resultater. Potensialet er enormt, sier TV 2-redaktøren, som har en drøm:

- Drømmen vår er å få sende Norge til et mesterskap. Det er et stykke til Lars Lagerbäck og Joshua King kan kjøre med hest og vogn gjennom et folkehav på Karl Johan, slik Drillo og Jostein Flo gjorde i 1993, men folket er i ferd med å våkne fra dvalen. Det viser også de stadig sterkere seertallene. 

En av høstens viktigste og mest innbringende satsinger for TV 2, realityserien «Farmen», ble sendt over en time senere som følge av landskampen. Episoden trakk 401.000 seere, noe som ga en andel på 43,6 prosent. 

Les også:  Ny seerglipp for Skavlan, men TV 2 ser lyspunkter