Saken er oppdatert med kommentar fra Anne Lindmo og mediebyrået Mediacom.

288.000 fikk med seg fredagens «Skavlan» på TV 2. Det ga en andel på 20,1 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år. Seertallet utgjør en nedgang på 97.000 fra forrige uke og 152.000 fra premieren på TV 2 for drøye to uker siden.

Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener tallene ligger et godt stykke under forventningene.

- TV 2 er nok svært skuffet over denne utviklingen. De hadde nok forventet et fall fra NRK sine tall, men hadde nok både håpet, trodd og forventet at programmet ville ligge på rundt 400.000 seere, sier hun til Kampanje.

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 legger vekt på digital-tallene til sin nye talkshow-konge.

- Så langt har nær 500.000 seere sett de to første episodene av «Skavlan» enten direkte, i opptak eller via TV 2 Sumo. Vi skal bygge programmet over tid og kommer til å fortsette å eksperimentere med «Skavlan» digitalt i ukene som kommer, sier han til Kampanje.

«Lindmo» nær rekord
Samtidig fulgte 790.000 «Lindmo» på NRK1 på fredag. Det er 54.000 flere seere enn hun hadde forrige uke. 

- I dag tidlig nådde vi 50.000 følgere på Instagram og klokka 11.15 kom statistikken fra fredagen, med dette nesten uforståelig høye seertallet. Det er en veldig god mandag i redaksjonen, vi har feiret med kokosbolle til kaffen og en rask hodestående i korridoren. Nå gyver vi løs på ukens program med stor glede og iver! skriver Anne Lindmo i en e-post til Kampanje.

Her kan du se den hodestående feiringen til Lindmo i dag (ekstern lenke).

«Lindmo» har som kjent blitt flyttet fra lørdager til fredager i høst, og med denne manøveren har NRK unngått å miste noen seere på fredager, selv om deres største profil har meldt overgang til TV 2. Faktisk hadde «Lindmo» 70.000 flere seere denne fredagen enn «Skavlan» hadde på samme tid i fjor. 

Fredagens sending er også den mest sette Anne Lindmo har hatt i målgruppen 10-79, som utgjør tv-universet i den gjeldende tv-målingen. Det aller høyeste seertallet som er blitt målt på «Lindmo» er 806.000 seere 25. februar 2017. Det skjedde i den gamle tv-målingen som tok utgangspunkt i alle seere over 12 år.

«Lindmo» får god drahjelp av «Nytt på nytt», som hadde 989.000 seere og en andel på 66,3 prosent på fredag.

Saken fortsetter etter bildet.

Talkshow-vinner: Anne Lindmo har kommet styrket ut av talkshow-krigen med Fredrik Skavlan på TV 2. Nå er seertallene på et rekordhøyt nivå. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK.

Les også: Lindmo styrker seg i talkshow-krigen - Skavlan svekkes ytterligere

- Kruttsterk helg
TV 2s øvrige helgsesatsinger gjorde det bedre. «Idol» hadde 462.000 seere - en vekst på 34.000 - og en andel på 36,9 prosent på sin siste sending før finalerundene.

«Senkveld med Helene og Stian» avsluttet fredagskvelden på TV 2 med 513.000 seere - ned 5.000 seere - og en andel på 44,7 prosent.

«Skal vi danse» hadde 569.000 seere - opp 27.000 seere - og en andel på 40,6 prosent. Programmet møter som vanlig tøff konkurranse fra «Skal vi danse» på NRK, som vant duellen med 652.000 seere - opp 37.000 - og en andel på 46,2 prosent.

«Farmen» avsluttet TV 2-helgen med 542.000 seere og en andel på 37.9 prosent. 668.000 fulgte programmet etter nyhetene da sesongens aller første tvekamp gikk av stabelen.

- TV 2 leverer en kruttsterk helg hvor både «Idol» og «Skal vi danse» øker. I tillegg har både «Senkveld» og «Farmen» startet veldig sterkt, sier Trygve Rønningen i TV 2.

Selv om Fredrik Skavlan så langt ikke har innfridd på TV 2, er det ingen av de andre tv-gruppene som kan vise til vekst blant alle tv-seere i september.

Les mer: TV 2 holder koken i tv-krigen - konkurrentene taper andeler