Gullruten i mai var den 21. i rekken og den sjette på rad som har blitt produsert av Monster. Kontrakten med produksjonsselskapet gikk ut i år og Gullruten har vært på jakt etter en ny produksjonspartner.

Nå er valget av hvem som skal produsere den norske tv-festen de tre neste årene tatt. Nordisk Film TV har fått oppdraget med å produsere showet, som sendes fra Grieghallen i Bergen.

Stiftelsen Gullruten har i høst gjennomført anbudsrunde for å finne produsenten av showet som er et samarbeid med TV 2 og som støttes av de andre kringkasterne i Norge.

- Vi er veldig glade for hvordan Nordisk Film TV vil ta Gullruten videre inn i en mer aktiviserende retning for publikum slik at tv-prisen blir enda mer relevant som tv-show, sier Torbjørn Urfjell, styreleder i Stiftelsen Gullruten.

Les også: Seernedgang for Gullruten - nå starter jakten på ny tv-partner

Les også: - På Gullruten-nachspielet får vi se om tv-bransjen har lært noe av #metoo

- Ypperlig team på plass
Nordisk Film TV vant kontrakten i konkurranse med to andre selskaper, bekrefter Urfjell overfor Kampanje.

- Vi hadde tre selskaper inne i pitsjerunde tidligere i oktober. Vi går ikke ut med hvilke selskaper som ikke ble valgt, men alle tre hadde elementer som vil ta Gullruten videre. Når vi velger Nordisk Film TV så er det fordi de har vist evne til å ta showet inn i framtiden med å kople det tettere til seerne, utvikle avtrykket til Gullruten utover, men med utgangspunkt i sendingen, og fordi de har vist hvordan det skal bli skikkelig tv-fest i Bergen. I tillegg er det et selskap med god erfaring og et ypperlig team på plass, sier Urfjell til Kampanje.

- Hvor stor er denne kontrakten? 

- Samarbeidet med Nordisk Film TV vil vare i tre år og tilskuddet som går fra Stiftelsen Gullruten for å produsere showet er 2.450.000 i 2019 og Nordisk Film TV er ansvarlig for å hente inn kommersielle samarbeid som også er med på å finansiere showet. 

- Allerede i gang med å legge gullplanene
Administrerende direktør i Nordisk Film TV, Erlend Hernø Røeggen, gleder seg:

- Å få lov til å lage Gullruten de neste tre årene synes vi er kjempegøy! Det er mange hos oss som brenner for de store anledningene og vi er allerede godt i gang med å legge gullplanene. Vi er også veldig glade for samarbeidet med eventselskapet Fieldwork, som sammen med oss skal sørge for et skikkelig staselig opplegg i Bergen, sier Røeggen.

- Hva betyr oppdraget for Nordisk Film TV?

- Oppdraget med Gullruten er først og fremst en herlig vitaminpille for oss som jobber med de store helgeshowene. Det er jo her familiene fortsatt samler seg rundt den store skjermen, men samtidig ser vi at det ligger en betydelig større verdi i alt som skjer på andre flater rundt denne ene lørdagskvelden i mai. Der har vi også lagt inn mye krutt! Jeg går ikke inn i økonomien på enkeltprosjekter, men det er allment kjent at ingen gjør Gullruten for å sylte penger. Vi kjente faktisk på dugnadsånden. Det er noe med å sette seg litt lengre fram i stolen og ta plassen. Vi kjører på! sier Erlend Hernø Røeggen til Kampanje.

- Bransjens største kveld
- Hvorfor tror du at dere fikk oppdraget?

- Jeg håper vi fikk oppdraget fordi vi hadde en god, bærende idé, en beviselig gjennomføringskraft og en god partner i Fieldwork, som holder i eventene rundt. De er friske og nytenkende, og det kommer til å merkes i Bergen neste år.

- Hvordan skal dere fornye Gullruten?

- Det blir altfor kjedelig å flagge hele opplegget nå, men jeg tror at både Stiftelsen Gullruten og TV2 liker at vi har en helhetlig tanke som starter lenge før vi valser opp den røde løperen og som med smått og stort gir et fint løft. Det er jo bransjens største kveld og vi skal gjøre alt i vår makt for å gi alle en gylden opplevelse i Bergen.

- Har gjort en solid jobb
TV 2 er fornøyde med at Gullruten har fått på plass en ny samarbeidspartner i Nordisk film TV.

- Vi gleder oss stort til et nytt samarbeid der Nordisk film TV sin kompetanse og entusiasme, skal få Gullruten til å skinne inn i de neste tre årene! Monster har gjort en solid jobb de seks siste årene, og vi føler oss trygge på at vi også nå har fått på plass en aktør som vil videreføre prosjektet på aller beste vis, sier Kari Hansmark, TV 2s prosjektleder for Gullruten.

I snitt var det 431.000 seere som fulgte Gullruten på TV 2 i mai. Det ga en andel på 43,7 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år. Dette er en nedgang på nesten 200.000 seere fra i fjor, da 627.000 fikk med seg prisutdelingen. Da var andelen på 52,2 prosent blant alle seere over 12 år. I fjor ble Gullruten sendt på en fredag.

Gullruten 2019 vil gå av stabelen i Grieghallen i Bergen lørdag 11. mai.

Se intervju med Gullruten-general Torbjørn Urfjell fra Gullruten-showet i mai: