Nina Vesterby tar over sjefsstolen i Egmont Publishing etter Espen Asheim, som i september offentliggjorde sin overgang til FSN Capital. 

Hun kommer fra stillingen som daglig leder i bredbåndselskapet Homenet, som er en del av EQT-eide Broadnet. Der har hun vært i seks år.

- Jeg gleder meg til nye utfordringer. Egmont Publishing virker som en fantastisk virksomhet med kompetente medarbeidere, et stort antall sterke utgivelser og digitale posisjoner. Jeg ser frem til å bli leder for en dyktig organisasjon som har en lang og imponerende historikk med markedslederskap, kombinert med god tilpasningsevne og utvikling, sier Vesterby i en pressemelding.

Tidligere Egmont Publishing-sjefer er, i tillegg til Asheim, Olav T. Sandnes,  Anne Britt Berentsen og Erik Amlie.

- Ser mange fellestrekk
I tillegg til å drive Homenet, har hun også sittet i ledelsen i Broadnet. Ved siden av jobben som daglig leder har hun gjennomført en MBA i strategisk ledelse ved Norges handelshøyskole.

- Jeg kan se mange fellestrekk med de problemstillingene og mulighetene jeg har jobbet med tidligere, og ser en sterk fremtid for Egmont Publishing, sier hun.

Styreleder Torsten Bjerre Rasmussen i Egmont Publishing gleder seg til å få den nye sjefen på plass 1. januar 2019.

- Vi ønsker velkommen til en overbevisende ny leder i Egmont Publishing. Nina har solid erfaring og har jobbet med både operasjonelle og utviklingsmessige problemstillinger i tillegg til, at hun besitter solid digital kompetanse og en god følelse for kundene. På toppen av dette har Nina et vinnende vesen med stort engasjement, og jeg er overbevist om at hun raskt vil lære en ny bransje å kjenne når hun kommer til en organisasjon og ledergruppe med solid kompetanse, sier han.

Har kuttet 280 stillinger
Vesterby kommer inn i et forlag som er preget av kutt og nedbemanninger. I oktober ble det kjent at 29 ansatte kan miste jobben som følge av at Egmont Publishing skal spare 23 millioner kroner. Totalt har Egmont Publishing kuttet rundt 280 ansatte de siste ti årene. Etter høstens kutt vil lokalene i Nydalen romme 277 årsverk.

Som en del av høstens kutt, har Egmont Publishing valgt å skrote publiseringssystemet Blogsoft, som fulgte med overtakelsen av Blogg.no. Totalt forsvinner 7,7 digitale stillinger ut av Egmont Publishing, inkludert plattformansvarlig Kjetil Manheim.

Les mer: Egmont vraker egen bloggplattform - sjefen slutter (abo.)