Seertallene fra helgen renner inn og i snitt fulgte 491.000 seere gullkampen mellom Brann og Rosenborg søndag kveld, søndag kveld. Interessen toppet seg i de dramatiske sluttminuttene.

Les også: Nytt bunnpunkt for Skavlan - fortsetter nedturen på TV 2

Les også: NRK mistet nesten 200.000 seere på Stjernekamp-finalen

Seertallskurven svingte kraftig opp mot slutten av oppgjøret. De foreløpige tallene viser at 596.000 seere på det meste var innom TVNorge da Brann jaget utlikning i Bergen.

Ifølge TVNorge-eier Discovery må en helt tilbake til 2012-sesongen for å finne sist en norsk seriekamp hadde like gode v-tall.

- At Brann-Rosenborg trekker en halv million seere er en bekreftelse på hvor viktig norsk fotball er for vårt publikum. Det er helt strålende tall, sier sportsdirektør i Discovery og Eurosport, Eirik Koren.

Discovery tok over som rettighetshaver før 2017-sesongen, og har ifølge Koren notert seg for en svært positiv utvikling i interessen for storkampene fra Eliteserien.

Tre ganger har selskapet hatt kamper med mer enn 300.000 seere. Alle disse tre oppgjørene er spilt i 2018 – med Brann-Rosenborg som suveren seertallsvinner. Kanalens bestenotering før denne helga var Vålerenga-Rosenborg fra september 2018, som hadde 320.000 seere.

TVNorge-eieren melder også om en kraftig oppsving i antall abonnenter av strømmetjenesten Eurosport Player, og også her var oppslutningen god søndag kveld.

- Vårt seertallsmål for sesongen har vært å trosse fallet i lineær seing som man ellers ser i markedet. Vi ønsker å kopiere fjorårets snitt, og med en rekke spennende oppgjør i de gjenværende tre serierundene bør det være mulig å innfri den ambisjonen, sier Eirik Koren.

Discovery har hatt tekniske problemer med søndagens seertallsrapportering. Tallene som oppgis i denne meldingen er derfor foreløpige beregninger, men de offisielle målingene pleier normalt ikke å avvike i særlig stor grad fra disse.

- Strålende tall:

Sportsdirektør Eirik Koren er fornøyd med seertallene.