I kveld kan NRK-profil Anne Lindmo friste tv-seerne med kronprinsesse Mette-Marit som en av gjestene. Det skal være første gangen kronprinsessen deltar på et norsk talkshow. Hun og kronprinsen var gjester hos Christiane Amanpours talkshow på CNN i 2009.

- Da vi hadde det aller første utviklingsseminaret for dette programmet var det en frimodig researcher som foreslo at vi skulle ha som ambisjon å bli det talkshowet som fikk kronprinsesse Mette-Marit som gjest. Den gangen tenkte jeg vel at det var en relativt uoppnåelig ambisjon, men det er jo klart at kronprinsessen har ligget meget høyt på lista over drømmegjester, sier Anne Lindmo til Kampanje.

Måtte vente på Mette-Marit
Lindmo og hennes kolleger måtte smøre seg med tålmodighet. 

- Nå har vi hatt en henvendelse inne over en viss tid og ført en lengre dialog om mulighetene for å få til et intervju. Så kom ideen om å gjøre dette i forbindelse med tv-aksjonen som i år går til inntekt for Kirkens Bymisjon og som kronprinsessen er høy beskytter for. Vi vet jo at kronprinsessen har en langvarig relasjon til Bymisjonen, både gjennom frivillig arbeid og fordi hun i mange år har tilhørt menigheten i Tøyenkirken, sier Lindmo.

- En fantastisk fin kveld 
Hun er svært fornøyd dagen etter at programmet ble spilt inn - og noen timer før det går på lufta.  

- Vi er selvsagt veldig glade for at Kongehuset viser oss tillit og velger oss når de for første gang sier ja til deltagelse på et talkshow. Det var en fantastisk fin kveld i studio i går, det ble en samtale med både latter og alvor, livsrefleksjoner og hverdagshistorier – nå gleder vi oss enormt til å sende dette programmet ut til seerne våre.

Stoltenberg og VG-kommentator til Lindmo
Andre gjester i sendingen er Nato-sjef Jens Stoltenberg som møter VGs Frithjof Jacobsen, som også står for musikken med sitt comeback-aktuelle Gluecifer, og filmaktuelle Aksel Hennie og Tobias Santelmann fra «Mordene i Kongo».

Talkshow-krigen mellom NRK og TV 2 på fredager har ikke blitt den thrilleren mange hadde sett for seg. Samtidig som seerne vender Fredrik Skavlan ryggen på hans nye kanal TV 2, når Anne Lindmo stadig nye høyder på NRK.

«The Crown»-stjernen Claire Foy til Skavlan
Fredag forrige uke hadde «Lindmo» 821.000 seere mellom 10 og 79 år. Det er en forbedring på 30.000 seere fra tre uker siden, da den forrige seerrekorden ble satt i denne målgruppen. Andelen ble på 57,6 prosent.

Mens Anne Lindmo kan skilte med kronprinsessen som gjest i kveld, får Fredrik Skavlan besøk av Claire Foy, som spilte dronning Elisabeth i de første sesongene av Netflix-serien «The Crown».

Skavlan og og hans samboer Marie Bonnevie er tidligere blitt omtalt som venner av kronprinsparet.  

Les også: Lindmo knuste egen seerrekord