Medietilsynet mener TV 2 brøt kringkastingslovens regelverk om produktplassering da reisebyrået Apollo fikk reklamere for Kroatia som reisemål i programmet «Været» 7. juni i år.  Tilsynet reagerer med å gi TV 2 en advarsel for lovbruddet.

- Det er viktig at reglene om produktplassering følges, slik at mediebrukerne enkelt kan skille mellom redaksjonelt innhold og reklame, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand

Produktplassering er kun lov i filmer, fiksjonsbaserte serier, sportsprogrammer og lette underholdningsprogrammer. Medietilsynet mener «Været» ikke kan defineres som «lett underholdning», og har derfor fattet vedtak om brudd på kringkastingsloven for ulovlig produktplassering.

- I tillegg mener vi at programmet ikke var tydelig nok merket, og produktet fikk en for fremtredende rolle i programmet. Medietilsynet har derfor fattet vedtak om å gi TV 2 en skriftlig advarsel for disse tre forholdene, sier Velsand.

Det var da programmet «Været» ble sendt på TV 2 torsdag 7. juni fra den kroatiske byen Split, at reiseselskapet Apollo ble intervjuet o m Kroatia som reisemål og Apollos flyavganger fra Norge. Apollo fortalte ifølge Medietilsynet om de lave prisene, og at flyturen fra Oslo til Split var kort. Innslaget skal ha vart i cirka ett minutt, og ble merket med «P – Inneholder produktplassering» øverst i venstre hjørne i starten av programmet.

Medietilsynet mener imidlertid TV 2 brøt regelverket om produktplassering, og varslet kanalen om sanksjon.

Ifølge Medietilsynet erkjente TV 2 i sin uttalelse «at programmet var mangelfullt merket og at produktet fikk en for fremtredende rolle i programmet, og opplyser at de interne rutinene er skjerpet.»

- Vi er glad for at vi har en felles forståelse av at dette var regelbrudd og at TV2 i etterkant har skjerpet sine rutiner. TV 2 argumenterer imidlertid for at «Været» er et «lett underholdningsprogram», en vurdering Medietilsynet altså ikke deler, sier Velsand.