I dag lanseres en splitter ny strømmetjeneste som samler innhold fra TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount+, Comedy Central og MTV. Tjenesten har fått navnet Strim. Strim har som mål å nå de omtrent 500.000 nordmenn som ikke har, eller ikke lenger bruker, et abonnement på tradisjonelle tv-pakker. 

Bak strømmetjenesten Strim står RiksTV, som leverer tv over fiber og det digitale bakkenettet til flere hundre tusen nordmenn. Tv-distributøren er eid av TV 2, NRK og Telenor.

Tv-husene stiller seg bak
- Strim er Norges første strømmetjeneste som samler innhold fra TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount+, Comedy Central og MTV i én og samme tjeneste. Dette er bare starten. Etter hvert regner vi med å få enda flere innholdsleverandører på plass, sier leder for Strim, Rune Åsprang, i en pressemelding.

Tv-husene i Norge samler seg rundt den nye strømmetjenesten Strim for å møte den internasjonale strømmekonkurransen.

- Dette er et historisk samarbeid på tvers av aktører i Norge, ikke minst for å møte konkurransen fra internasjonale aktører som Netflix med flere. Nå har vi samlet både nasjonale og internasjonale aktører i én og samme strømme-pakke. Alle kan bli strimere ved å prøve tjenesten gratis i syv dager. Det er ingen binding eller skjulte kostnader og du kan si opp eller bytte pakker når som helst, sier Åsprang.

Strim er en app som inneholder tusenvis av filmer, serier og tv-programmer. Appen lar deg også strømme live-tv fra mange av de mest sette tv-kanalene i Norge. Strim appen skal lanseres på pc/mac, Apple TV, Chromecast, nettbrett og smarttelefoner.

TV 2: - Spennende og nyskapende
TV 2-sjef Olav Sandnes kommenterer satsingen slik:

 - For TV 2 er det viktig at vi når ut med alt det gode innholdet vårt, både via TV 2 Sumo og våre partneres strømmetjenester. Strim er et spennende og nyskapende initiativ i det norske tv-markedet, og vi ser frem imot å være en del av denne satsingen, sier Sandnes i pressemeldingen.

Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen har tro på Strim.

 - Vi har alltid hatt et godt samarbeid med RiksTV, og vi er glade for å være med på denne lanseringen. For oss er det viktig å være tilgjengelig for seerne på deres premisser. Det bidrar forhåpentligvis Strim til, sier hun.

Jakter på en spesiell målgruppe
Det er en helt spesiell målgruppe den nye strømmetjenesten retter seg mot.

- Strim er en satsing som først og fremst er rettet mot de som ikke har eller ikke lenger bruker tradisjonelle tv-pakker. I det norske markedet har det manglet gode alternativer for de som ønsker en strømmetjeneste som samler godt og populært innhold fra flere innholdsprodusenter. Alle de hundretusenvis som velger bort tradisjonelle tv-pakker har i dag fått et alternativ som vi mener skal bite fra seg i konkurransen mot andre strømmetjenester. Strim er tv-frihet, sier Åsprang.

Tanken bak Strim har vært å samle populære filmer, serier og tv-programmer i underholdningspakker til en fornuftig pris. Det lanseres tre pakker – «Strim mini», «Strim film & serier» samt «Strim familie», hvor den første pakken koster 149 kroner, den andre 299 og den siste 399 kroner.

- Vi har et bredt utvalg av filmer og serier av høyeste kvalitet, det siste innen nyheter og aktualitet, og underholdning for hele familien.  Ja, vi tør påstå at vi er Norges mest komplette strømmetjeneste. Med Strim kan man rett og slett velge om man vil bruke tiden sin på å sette seg inn i hva som skjer i Norge og verden, se rykende ferske filmer fra Hollywood, eller om man ønsker å se enkel og avslappende underholdning. Det finnes ikke liknende tilbud i strømmemarkedet i Norge, sier Åsprang.