På Medienettverkets høstkonferanse i dag slipper forumet for kvinner i ledelse nyheten om at de lanserer et mentorprogram på tvers av bransjen. Det gjør de for å styrke karrieremulighetene til kvinnelige ledere i mediene. De mener utviklingen går for sakte.

-  Medienettverkets styre spurte sine medlemmer i vår hva de ønsket at nettverket skulle være. Vi fikk tydelig tilbakemelding om at nettverkssamlinger og konferanser fortsatt var nyttig, men at mer konkrete verktøy i utviklingen av godt lederskap var et ønske, sier Veslemøy Østrem, eventansvarlig i Aftenposten og leder av Medienettverket, Forum for kvinner i ledelse.

Programmet går over 12 måneder og vil tilby 15 deltakere hvert år mulighet til å bygge en mentorrelasjon med noen av bransjens mest erfarne ledere. AFF, som har jobbet med mentorprogrammer både i mediebransjen, i NHO og for andre aktører, vil være Mentorprogrammets faglige ressurs.

- Mentoring har vist seg å ha svært god effekt dersom det gjøres riktig, og AFF har dokumentert gjennom mange år at de er en aktør som skaper endring. Vi er stolte over å kunne tilby dette til bransjen, fortsetter hun.

Både NRK, TV 2, Schibsted, Amedia, Polaris og Mentor Medier stiller seg bak prosjektet ifølge Medienettverket.

- Vi trenger større mangfold i ledelsen av norske medier,for bedre å treffe hele publikum. Klare mål og mer konkrete virkemidler er en forutsetning. Derfor støtter og bidrar NRK til Mentorprogrammet, sier Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK i en pressemelding.

- I TV 2 mener vi dette programmet kan bli et av flere viktige virkemidler for å fremme en bedre kjønnsbalanse blant ledere i medievirksomheter. Selv har vi ennå ikke kommet dit vi burde være, og derfor er dette høyst relevant for oss, sier TV 2-sjef Olav Sandnes.

Mentorprogrammet vil rekruttere deltakere som har ledererfaring og som har ambisjoner om å ta et enda større ansvar. Samtidig oppfordrer Medienettverket ledere med flerkulturell bakgrunn, av begge kjønn, til å søke om deltakelse.

- Mangfold i medieledelse handler ikke bare om kjønn, og vi ønsker også det perspektivet inn i Mentorprogrammet, sier Veslemøy Østrem.

MBL blir Medienettverkets samarbeidspartner for programmet og bidrar med delfinansiering og faglig støtte.