I norsk radiobransje har det skåret seg helt mellom tilhengerne og motstanderne av slukkingen av FM-nettet og overgangen til DAB. I dag forsøker å kulturminister Trine Skei Grande å få bransjetoppene til å røke fredspipe i Kulturdepartementets lokaler i Oslo sentrum.

Men det tok ikke mange minuttene før det gnistret mellom radiotoppene under rundebordskonferansen. Temperaturen steg kraftig da direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, innledet med å si at tilsynet undersøker om lokalradiostasjoner i Oslo-området bryter regelverket ved å videresende innhold fra Radio Metro på FM-nettet.

Da sprakk det for radiosjef Svein Larsen og salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth.

- La oss være ærlige, det er oss Medietilsynet snakker om. Det er Radio Metro de tilsynelatende mener bryter konsesjonen. Jeg håper at de går dypere ned i materien enn dette.

- Helvete er løs
Da ble hun raskt avbrutt av kulturministeren.

- Vi skal ikke sitte og forvalte konsesjonsreglene på dette møtet! Vi prosederer ikke saker her. Medietilsynet er en tilsynsmyndighet. Hvis jeg begynner å blande meg borti det, så er helvete løs. Det er ikke aktuelt å ta opp det på dette møtet.

Apneseth svarte igjen: - Hvorfor tar da Mari Velsand opp dette nå?

- Vi bor i et land med ytringsfrihet. Det betyr at folk kan si det man vil på et møte. Medietilsynet er en selvstendig enhet, det skal vi være veldig glad for, parerte kulturministeren.

Radionestor Svein Larsen lot seg ikke stoppe.

-  Jeg kan ikke ha en direktør i Medietilsynet som sier at vi bryter Stortingets regelverk om kringkasting. Det er ikke hennes jobb.

Kalte Svein Larsen hai
Bauer Media-sjef Lasse Kokvik blåste av utspillet.

- Det er ganske drøyt at Larsen angriper tilsynet. Å snakke om elefanten - eller haien - det bør vi gjøre, sier Kokvik.

Både Bauer Media og P4 mener den lille kommersielle konkurrenten Radio Metro, med Svein Larsen i front. bryter konsesjonen ved å sende på FM-nettet i Oslo.

Kulturministeren oppfordret alle ved bordet om å droppe slike karakteristikker av konkurrentene. Ingenting tyder på at det kommer til dempe gemyttene.