Faktasjekktjenesten Faktisk.no skal bistå Facebook med å faktasjekke innhold som spres.

– Dette er et spennende partnerskap. Nå får både brukerne og vi nye verktøy og funksjoner som gjør det lettere å skille mellom oppspinn og fakta, og varsler når ting man deler er faktasjekket, sier ansvarlig redaktør Kristoffer Egeberg i Faktisk.no.

Mandag utvider Facebook sitt faktasjekkprogram til Norge, og Faktisk.no blir Facebooks partner.

Samarbeidet innebærer at Faktisk.no får tilgang til spesielle verktøy og kan bistå Facebook med å knytte faktasjekker til omstridt innhold som spres på plattformen, eller de kan faktasjekke innhold som brukere eller Facebook selv rapporterer som mistenkelig.

Fra før er 25 faktasjekkorganisasjoner i 14 land med i samarbeidet med Facebook.

– Fire av fem nordmenn over 18 år har en Facebook-profil, og dette samarbeidet gjør at vi fortere kan identifisere og korrigere uriktige påstander, sier Egeberg videre i en pressemelding søndag.