De nye kuttene i Egmont Publishing blir omtalt av Dagens Næringsliv i dag. I sum skal 29 årsverk, i hovedsak redaksjonelle, nedbemannes. Det skal spare selskapet for 23 millioner kroner. Samtidig samles redaksjonelle og kommersielle team rundt målgruppene «ung kvinne» og «foreldre».

- Der vi tidligere har skilt mellom print, digitale og kommersielle produkter, samler vi nå team som skal bruke innsikten vi sitter på for å lage godt innhold til brukerne våre uavhengig av om det er redaksjonelt eller kommersielt, sier ansvarlig redaktør og direktør for virksomhetsområdet «magasin og målgruppe», Kjersti Mo, til DN.

Kvinne- og livsstilsmagasinene til Egmont benytter seg kun av frilansere, mens de øvrige bladene har en «pool» med journalister som leverer stoff til alle titler. Denne reduseres fra 50 til 35 årsverk som følge av kuttene.

- Jeg synes det er trist og dramatisk. Dette utgjør at opp mot en tredjedel av disse ansatte må slutte. Vi har forståelse for at kostnadene må ned, men det er trist at de redaksjonelt ansatte må ta støyten denne gangen også, sier klubbleder Alexander Berg til DN.

En opptelling Kampanje gjorde tidligere i år viste at Egmont Publishing har nedbemannet med 150 årsverk på tre år.

Les mer: Bladgiganten krymper - 150 årsverk borte på tre år

I september ble det kjent at Espen Asheim gir seg som administrerende direktør.

Les mer: Egmont-topp går til ny jobb: - Ikke medie-kompetansen som gjorde meg attraktiv