Norsk tv-drama har vind i seilene og mange vil være med å kjempe om oppdragene. Tidligere denne uken skrev Kampanje at produksjonsselskapet Einar Film, som er mest kjent for reklamefilm, henter inn Pål Kruke Kristiansen for å løfte sin satsing tv-drama. Dette var en jobb Kristiansen opprinnelig skulle gjøre for Warner Bros. Norge, inntil økonomiske problemer gjorde at produksjonsselskapet måtte legge dramasatsingen på is.

De får konkurranse fra Monday, som ledes av Lasse Hallberg i Norge. De har nettopp ansatt Teréz Hollo-Klausen som produsent i datterselskapet Monday Scripted.

- Teréz var mitt åpenbare førstevalg. Teréz står for kvalitet, erfaring, samt en irriterende klokskap. Vi deler smak og oppfatning om hva som er fremtidens tv-drama og vår ydmyke ambisjon er å skape karakterdrevne høykvalitetsserier som kundene ikke viste de ville ha, sier Ole Endresen, medeier og kreativ leder i Monday Scripted.

- Teréz kommer inn som en betydelig ressurs med en solid kunnskap fra både film og tv-drama, legger Lasse Hallberg til.

Hollo-Klausen kommer fra produksjonsselskapet Cinenord, hvor hun blant annet har vært produsent på storsatsningen «Wisting» som kommer på Viaplay i 2019.

- Vi har allerede et veldig spennende og annerledes dramaprosjekt i utvikling med en av de store strømme- aktørene og jeg kan ikke vente med å teame opp med Ole og de andre dyktige folkene i Monday, sier Teréz Hollo-Klausen.

- Monday er store på non-scripted i Skandinavia. At det nå er den norske delen av selskapet som er først ute med å etablere drama-avdeling er vi jo veldig glade for, fortsetter hun.

Kreativ leder Ole Endresen har nylig vært i England og regissert krimdrama -serien «Bulletproof» for Sky. Han har også vært såkalt showrunner for «Aber Bergen» og vært regissør på «Lilyhammer».

- Det er mange om beinet, men de beste ideene vinner alltid, og der mener jeg at vi ligger veldig godt an. Vi har en fin portefølje med originalskrevne, unike og modige dramaserier, sier Endresen.

- Vi skal være det selskapet skapere og forfatter først kommer til når de har en god ide til originalt drama, så enkelt som det, sier han.

Monday Scripted har også fått støtte på 2,6 millioner kroner fra NFI til utvikling av dramaserien «De mistenkte», men denne dramaserien venter på ytterligere finansiering ifølge Endresen.