I januar skrev Kampanje at to av partnerne i Egmont-eide Sempro, Björn Audunn Blöndal og Christian Enger, takket for seg. De to bygget opp contentbyrået Bonzaii, som ble kjøpt av Egmont Publishing i 2014. Blöndal og Enger solgte sin aksjer i Sempro for å starte opp frilansplattformen Pressworks, en plattform som gir tilgang til omtrent 100 frilansskribenter, fotografer og filmfotografer.

Nå kjøper selskapet Pressworks, som er eid av Blöndal og Enger, det redaksjonelle innholdsbyrået Content House.   

- For oss et dette et strategisk grep. Pressworks er en teknologi som forenkler redaksjonell arbeidsflyt og samhandling, mens Content House er et byrå med svært høy produksjon av redaksjonelt kvalitetsinnhold til kunder som stiller høye krav til kvalitet og tempo, sier Blöndal.

- Content House har bygget et veldig godt nettverk av noen av landets absolutt beste frilansere. Daglig produserer de godt stoff for flere av landets største redaksjoner. Dette er egenskaper som styrker det totale verdiforslaget til Pressworks, sier Enger.

Les også: Content-gründere forlater Egmont - starter nytt selskap

Les også: Content-byråer erstatter Egmont-journalister

Kampanje skrev i 2015 om etableringen av byrået Content House. Da Egmont Publishing, tidligere Hjemmet Mortensen gjennomførte en delvis outsourcing og kutt på 42 årsverk i sine bladredaksjoner, undeskrev ukebladforlaget en rekke millionavtaler med eksterne aktører om leveranse av redaksjonelt innhold. Én av aktørene som sikret seg en kontrakt med mediehuset i Nydalen var tidligere Star Tour-profil Lena Petersson (7,5 %), som ble eier og styreleder i Content House Daglig leder og storaksjonær ble Elisabeth Halmø (75 %), som tidligere jobbet i Egmont, NTB og MSN. Med på laget ble også Tom Andersson (7,5 %) og Bjørn Moholdt (7,5 %), som i 2014 overtok nettstedet Travel News. Lise Lotte Winther-Bay (7,5 %), som har jobbet i Egmont Publishing, er den femte eieren i Content House.

- Sikter mot 20 millioner
Tre år etter oppstarten selger de nå selskapet til Björn Audunn Blöndal og Christian Enger. Content House omsatte for 5,2 millioner kroner i fjor, en nedgang på sju prosent sammenlignet med året før. Selskapet satt igjen med 39.000 i overskudd før skatt, mot et underskudd året før  på 185.000. 

- Content House kommer til å bestå som eget selskap spisset mot redaksjonell innholdsproduksjon. Pressworks eier fra nå 100 prosent av aksjene. Vi har planer for navnet, men det kommer vi tilbake til, sier Blöndal til Kampanje.

Pressworks og Content House skal vokse seg mye større, ifølge gründerne.

- Vi sikter oss mot en 20 millioner i 2019 i Pressworks-familien. Men livet har lært oss at det ikke alltid går som man vil, og for oss er reisen det viktigste. Etableringen av Pressworks har gått over all forventning, så vi føler oss godt rustet for videre vekst, sier Blöndal.

På kundejakt
Egmont Publishing og VG er byråets største kunder. 

- Det er flere kunder i porteføljen til Content House og planen er å øke porteføljen fremover. 

Avtroppende daglig leder og tidligere hovedaksjonær i Content House, Elisabeth Halmø, mener Pressworks er godt rustet til å ta selskapet videre.

- Vi har bygget Content House fra ingenting til et sterkt byrå med høy produksjon av solid journalistikk til noen av landets mest kvalitetsbevisste kunder. Nå går selskapet over i en ny og spennende fase. Vårt sterke fokus på kvalitet og fleksibilitet, sammenholdt med Pressworks innovative teknologi, bør gi et godt grunnlag for videre suksess i et raskt omskiftelig medielandskap, sier Elisabeth Halmø, som fortsetter i selskapets styre.