CNN-sjef Jeff Zucker sier Donald Trump ikke forstår alvoret i sine utfall mot mediene i lys av pakkebombe-saken. Trump sier mediene må stanse «fiendtligheten».

Trump ga ingen tegn til å ta selvkritikk for sin hissige retorikk da han møtte folkemengden på et valgkamparrangement i Wisconsin sent onsdag.

Han gikk imidlertid hardt ut mot kritisk mediedekning, som han omtalte som fiendtlig.

«Lock her up», var slagordet som runget fra publikum i Wisconsin rett før Trump ankom valgkampmøtet i delstaten. Det er en henvisning til Hillary Clinton, en av dem som er blitt tilsendt rørbomber i posten.

Krass tone
Aggressive slagord mot Clinton og pressen, særlig CNN, er faste innslag på Trumps massemønstringer. Presidenten fremmer også gjerne påstander om at Demokratene er et parti som vil ødelegge USA og som ønsker å importere narkotika og gjengkriminalitet.

De siste dagene har en rekke demokratiske politikere, deriblant Barack Obama, Hillary Clinton, Eric Holder og Debbie Wasserman Schultz, i tillegg til CNNs redaksjon, fått bombepakker tilsendt. Det er også den ungarskfødte jødiske forretningsmannen George Soros, som er et yndet hatobjekt for høyrefløyen i USA og gjenstand for en rekke konspirasjonsteorier.

Trump selv gjentok nylig på Twitter udokumenterte påstander om at Soros sto bak og betalte dem som protesterte mot den kontroversielle utnevnelsen av Brett Kavanaugh til ny høyesterettsdommer.

– Forstår ikke alvoret
CNNs toppsjef Jeff Zucker refser Trump og mener Det hvite hus ikke forstår konsekvensene av de stadige angrepene på mediene.

– Presidenten, og spesielt pressesekretariatet i Det hvite hus, burde forstå at ord har betydning. Så langt har de ikke vist at de forstår dette, sier CNNs toppsjef Jeff Zucker.

Samtidig som nyhetene om bombepakkene ble kjent, sendte Trumps kampanjestab ut eposter der CNN ble angrepet og anklaget for «falske nyheter». Kampanjestaben har siden beklaget epostene og sagt at de ble sendt automatisk før bombenyheten ble kjent.

– Må samle oss
Men onsdag var det også tegn til en mer nedtonet Trump.

– Vi må alle samle oss for fred og harmoni. Alle trusler og voldelige handlinger er et angrep mot selve demokratiet vårt, sa Trump i en forberedt uttalelse, før han selv kommenterte den diplomatiske tonen i utspillet.

– Forresten, ser dere hvor bra jeg oppfører meg i dag? Har dere noensinne sett dette? la han til.

Trump fornyet imidlertid også angrepene mot pressen.

– Ingen bør sammenligne politiske motstandere med historiske kjeltringer, men det gjøres hele tiden. Mediene har også et ansvar om å holde en sivilisert tone og stanse den endeløse fiendtligheten, den konstante negativiteten og de mange falske historiene og angrepene, sa presidenten.

Rørbomber
Den demokratiske politikeren Maxine Waters ble den siste i rekken av prominente kritikere av Donald Trump som har fått mistenkelige pakker de siste dagene.

Pakkene har inneholdt både hvitt pulver og sprengladninger med knust glass. Politiet har omtalt innholdet som primitive rørbomber.

Pakken som er sendt til Waters, har flere likhetstrekk med dem som er sendt til Barack Obama, Hillary Clinton, CNNs redaksjon, den politiske aktivisten George Soros og den demokratiske politikeren Debbie Wasserman Schultz, ifølge FBI. Schultzs pakke var adressert til tidligere justisminister Eric Holder, men Schultz var oppført som returadresse.