Aller Media-eide Dagbladet fortsetter å gire opp sin satsing på tv. Nå har Dagbladet funnet sin nye redaksjonssjef for tv-satsingen i TV 2.

Etter ti år i TV 2 - de siste tre som leder for den «Gullruten»-vinnende  «Åsted Norge» - blir Bjørn Carlsen (41) redaksjonssjef i Dagbladet Tv.

 - Dette blir utrolig gøy. Dagbladet og Aller satser strategisk på tv og levende bilder. Muligheten til å prege denne satsingen kunne jeg ikke la gå fra meg, sier han i en pressemelding fra Dagbladet.

- Trist
Carlsen begynner i sin nye jobb i mediehuset på Hasle i løpet av vinteren. 

- Det er jo på en måte trist å forlate noe man har vært med å bygge opp. Jeg kommer til å savne den fantastiske gjengen i «Åsted Norge» og alle gode kolleger i TV 2 og Mastiff. Samtidig føles det godt å gi seg på et tidspunkt hvor programmet aldri har vært bedre enn nå, sier han i meldingen.

Carlsen har vært reporter og vaktsjef i Nyhetskanalen og nyhetene i TV 2, og har de siste tre årene vært produsent og redaksjonssjef for «Åsted Norge». Tidligere har han blant annet jobbet i VG, P4, Nettavisen og Telemarksavisa.

- Blir en nøkkelperson
- Bjørns bakgrunn fra både nyheter og programproduksjon er en miks som vil gi Dagbladet et betydelig løft på TV-siden. Hans evne til å skape et vinnerlag og være en tabloid lagkaptein, er viktig for oss. Han har klare tanker om hvordan det bør satses, og de tankene er offensive og fremtidsrettet, sier direktør video i Aller Media, Mads A. Andersen, i meldingen.

- I den strategiske tv-satsingen vi nå gjør i Aller Media vil Bjørn være en nøkkelperson. Hans beviselige gode gjennomføringsevner vil komme godt med i samarbeidet med de andre merkevarene i konsernet, sier Andersen, som ble hentet fra VG til Aller Media i sommer.

Nylig ble det klart han gjenforenes med sin tidligere VG-kollega Sondre Rahm (28). Som videoprodusent blir han en sentral brikke i konsernets satsing på tv.

Les også. Aller-direktør Mads Andersen henter VG-kollega

Les også: VGTV mistet toppsjef og sin største profil på to dager