Medietilsynet mener TV 2 brøt kringkastingslovens regelverk om produktplassering da reisebyrået Apollo fikk reklamere for Kroatia som reisemål i programmet «Været» 7. juni i år. De har gitt TV 2 en advarsel for lovbruddet.

- Det er viktig at reglene om produktplassering følges, slik at mediebrukerne enkelt kan skille mellom redaksjonelt innhold og reklame, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Les mer: Slapp Apollo til i Været på TV 2: - Brudd på loven, sier Medietilsynet

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække tar kritikken til seg. 

- Vi legger oss flate og erkjenner at rutinene sviktet. Det er viktig for meg å si at Eli Kari Gjengedal er en dyktig fagperson og fantastisk ressurs for TV 2. Akkurat her ble det for mye Möllers tran, og det er til sjuende og sist mitt ansvar at vi ikke hadde nok kontroll på regelverket. Det er innskjerpet nå, skriver hun i en e-post til Kampanje.

TV 2 har argumentert med at Været er et «lett underholdningsprogram», men denne definisjonen vil ikke Medietilsynet gå med på.

- Generelt ønsker vi en utvikling med været mot mer underholdningspreg, siden folk i dag i økende grad får fakta om været på apper. For eksempel ved å være til stede på sports- og underholdningsarrangementer, snakke om værfenomener osv. I en tid med store endringer i mediebransjen, er det avgjørende for oss å finne alternative måter å finansiere journalistikken vår på. Produktplassering i været rundt reise og events kan være et virkemiddel. Vi hadde håpet at Medietilsynet var enig i det, skriver Solbrække.