Frp-nestleder Sylvi Listhaug kommer ut med boken «Der andre tier» tirsdag.  I boken tar Listhaug et oppgjør med en rekke kjente navn i mediebransjen, deriblant politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit.

- Det mange kanskje ikke merker seg, er at hun veldig ofte fungerer som en etterplaprer for det budskapet Arbeiderpartiets spindoktorer til enhver tid ønsker å få ut i norsk offentlighet. «Når Sylvi Listhaug skriver på sin Facebook-side at Ap setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet, er det nettopp denne konspirasjonsteorien hun bygger opp under. Bildet av islamistiske terrorister som hun la ved Facebook-posten, støtter opp om inntrykket», skrev hun i VG. Det er lett å se likheten mellom det Skartveit skrev, og budskapet til Arbeiderpartiet, skriver Listhaug i boken.

Les mer: Listhaug beskylder VG-redaktør for å være «etterplaprer for Aps spindoktorer»

Les mer: Ny Listhaug-analyse overrasker - ble stilt få kritiske spørsmål

- Tror ikke Ap opplevde meg som etterplaprer
Kritikken preller av på Skartveit.

- Jeg tror ikke Ap opplevde meg som  etterplaprer da jeg ba Stoltenberg gå av som statsminister etter Gjørv-kommisjonens rapport. Du kan jo spørre Støre hva han syns om at jeg i vinter kalte ham en «katastrofe». Jeg skrev for øvrig kritisk om problemer i norsk integreringspolitikk lenge før Listhaug i det hele tatt gikk inn i rikspolitikken - fordi jeg ønsker at vi skal lykkes, påpeker Skartveit overfor Kampanje.

Hun fortsetter:

- Jeg må svare såpass konkret. For det hun tar opp er ytterst alvorlig. Terroristen Breivik skjøt barn fordi han trodde på en konspirasjonsteori om at Arbeiderpartiet legger landet åpent for islamister. Det var de samme fantasiene Listhaug bygget opp under i sitt ekle Facebook-innlegg, sier Skartveit. 

Hun mener den bokaktuelle Frp-profilen tegner et unyansert bilde av henne og norsk samfunnsdebatt. 

- Listhaug skjønner ikke at kritikk kan være uavhengig. Hun lever i en svart-hvitt verden. Det store flertallet av nordmenn befinner seg mellom ytterfløyene, og ser flere sider av vanskelige saker. Heldigvis, sier Skartveit.

Les også: Listhaug går av etter «heksejakt» - slik var hun som PR-rådgiver

Les også: Ble sett på som Facebook-stjerner: - Har latt seg forlokke og forlede