Produsent Silje Hopland Eik i produksjonsselskapet Cinenord sier til VG at de er «hardt rammet» av den pågående tv-drama-streiken.

- Jeg opplever at det er en stor frustrasjon på settet nå. Vi synes det er urettferdig å bli tatt ut i streik, men tanke på at vi holder et høyt gjennomsnittlig lønnsnivå. Det finnes low budget-produksjoner innen TV-drama som ligger opptil 25 prosent lavere enn oss, og vi synes også det er urettferdig at Filmforbundet skjærer alle over en kam, sier Hopland Eik til VG.

Cinenord produserer «Wisting» for Viaplay og TV3, og ifølge produsenten har de allerede gått over budsjettet på 110 millioner kroner.

- Vi hadde en klar ambisjon om å finne en løsning da vi gikk inn i disse forhandlingene og vi strakk oss langt i meglingen. Men et sted går smertegrensen. Vi skal dessuten legge frem resultatet i en uravstemning og da er det ikke noe poeng i å komme med et resultat vi vet blir nedstemt, sier leder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund.

Les også: Filmveteran langer ut mot tv-streiken: - Har gått seg helt vill

Les også: - Skal kutt i våre lønninger subsidiere norsk tv-drama?