Det blir ingen Frank Løke å se i helgens episode av «Skal vi danse». Løke sjokkerte flere tv-seere under lørdagens sending etter at han valgte å stille i tanga. Nå fjernes han fra dansegulvet en gang for alle, skriver VG.

- Vi har valgt å ta Frank Løke ut av «Skal vi danse»-konkurransen etter en helhetsvurdering. Både helgens stunt som vi tok avstand fra, Løkes oppførsel i etterkant og uforutsigbarheten han representerer og tydelig gir uttrykk for, spiller inn i den beslutningen. Vi har også et ansvar for dansernes partnere. Senest i dag har han gitt uttrykk for at han ikke er i nærheten av å angre. I ettermiddag omtaler han også dansepartneren på en svært nedsettende måte på Instagram. Derfor reagerer TV 2, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til nettavisen. 

Til VG sa Frank Løke søndag kveld at han ikke angret og understreket at det hele var ment som humor. Men opptredenen i et såkalt «Borat»-kostyme falt til slutt ikke i god jord hos TV 2 som mandag kveld har valgt ta ham av programmet.

Også Løkes dansepartner, Tone Jacobsen, reagerte i etterkant på stuntet og kalte det for «flaut».

Tidligere i dag på Kampanje utfordret professor for journalistikk ved Høgskolen i Volda, Svein BruråsTV 2s redaktøransvar etter at kanalen i sin nyhetssending blandet nyhetssaker med det han kalte reklame for egne underholdningsprogrammer. 

- Grensen mellom redaksjonelle saker med nyhetsverdi og innslag som er rene promoteringer er i ferd med å utviskes. De glir fullstendig over i hverandre og vi ser det både på NRK og TV 2, sa Brurås.

Les også: Journalist-professor om Løke-innslag: - Kan ikke være på grunn av nyhetsverdien

TV 2 sier til VG at de også avslutter samarbeidet med Frank Løke rundt hans planlagte deltagelse i TV 2-programmet «Kjendis søker kjæreste».