Saken blir oppdatert.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har utnevnt Vegard Klubbenes Drogseth som administrerende direktør i NENT Group Norge, med ansvar for selskapets norske tv-, strømme og radiovirksomhet. NENT-gruppen gikk tidligere under navnet MTG og sitter på tv- og radiokanaler som TV3, Viasat 4 og P4, strømmetjenestene Viafree og Viaplay, og satellitt-tv-distributøren Viasat.

Tidligere norgessjef Morten Aass har takket ja til en ny rolle som innholdsrådgiver for Anders Jensen, NENT Groups konsernsjef.

- Jeg ser frem til å fokusere fullt og helt på min lidenskap for innhold i min nye rolle, og jeg vet at alle i NENT Group Norge er i gode hender. Det finnes utallige muligheter for NENT Group fremover, og jeg kan ikke tenke meg noen bedre enn Vegard - med sin innsikt, erfaring og engasjement - til å lede vår virksomhet i Norge, sier Morten Aass i en pressemelding.

Drogseth startet som trainee i selskapet i 2004 og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Viasat Norge, en rolle der han også har hatt ansvaret for selskapets sportskanaler og distribusjonsstrategi, samt vært ansvarlig for strømmetjenesten Viaplay i Norge. 

- TV3, P4, Viasat, Viaplay og Viafree tilbyr de beste underholdningsopplevelsene i Norge, og jeg gleder meg stort til å fortsette arbeidet med å bygge det nye mediehuset NENT Group Norge. Vi har underholdt Norge i over 30 år, og den arven skal vi videreføre sammen og løfte til nye høyder, sier Drogseth.

Han tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

- Vegard passer perfekt for denne rollen. Han har lang erfaring og har bidratt til å skape den unike posisjonen mediehuset har i bredde av innhold og plattformer, samtidig som han inspirerer sine ansatte og alltid er til stede for kunder og samarbeidspartnere. Morten har bidratt enormt som administrerende direktør, og jeg er glad for at han nå vil fokusere på å styrke en av NENT Groups viktigste konkurransefortrinn - vår enestående evne til historiefortelling, sier konsernsjef Anders Jensen.

Avtroppende TV3-kaptein:

Morten Aass rakk å sjøsette høsten på TV3 før han overlater roret på skuta til Vegard Drogseth. Foto: Eivor Eriksen