De unge Oslo Business Forum (OBF)-gründerne Christoffer Pettersen Omberg (25) og Marius Røed Wang (24) kunne juble i sommer da de etter 15 måneder med hard jobbing endelig sikret seg selveste Barack Obama, USAs 44. president, til årets konferanse i Skjetten i Akershus. 

I ettermiddag, rett før klokken 16, entrer Obama scenen for å snakke om teknologi og bærekraft sammen med tidligere shippingsjef Birgit Liodden.  

- Blir en stor opplevelse
Med 85 krediterte norske og internasjonale journalister i salen forventer OBF-gründerne et voldsomt trykk i morgen, og har derfor leid inn hjelp fra Petter Stordalens PR-byrå Storm Communications for å håndtere mediehenvendelsene.

- Årets konferanse blir en kjempestor møteplass med mange profilerte foredragsholdere, blant annet Barack Obama på scenen. Det blir en stor opplevelse for alle tilstede i salen, og i tillegg kommer konferanser til å tiltrekke masse oppmerksomhet. Da gjelder det å bruke de mulighetene man får best mulig. Det hjelper vi dem med, sier byråleder i Storm, Marius Parmann, til Kampanje. 

- Har dere fått noen instrukser på hvordan dere skal håndtere mediehenvendelsene til Obama? 

Mange nasjonale og internasjonale journalister er opptatt av det han har å si, og vi skal legge til rette for at de får gode arbeidsforhold når dette skal formidles. Henvendelser som gjelder Obama blir av Oslo Business Forum tatt videre til hans team, sier Parmann. 

Uavklart om Obama vil gi enkelt-intevjuer
Parmann forteller at det naturligvis har kommet mange henvendelser både fra norsk og utenlandsk presse om hvorvidt den tidligere presidenten vil møte pressen i Oslo i morgen.

Ifølge Parmann har dette hittil vært uaktuelt, men det er kanskje grunn til håp for pressen når de nå har endret muligheten til et møte med Obama fra «uaktuelt» til «uavklart».

Det er kommet en god del intervjuforespørsler til Obama, men det er fortsatt uavklart hvorvidt han vil gi noen enkelt-intervjuer mens han er i Oslo, sier han. 

Det er duo-teamet Bunny Nooryani og Tina Berggård i Storm som skal bistå OBF med blant annet håndtering av media og andre kanaler. Likevel er det ikke sikkert at de selv får møte Obama mens han er i Norge. 

- Vi har nok av andre oppgaver, men det er lov å håpe, sier Parmann.

Vil fortsette samarbeidet
Parmann sier han er imponert over det OBF har fått til på to år, og at Storm Communications vil fortsette å bistå OBF med PR-relatert arbeid i etterkant av årets konferanse. 

- Mediene er både interessert i Obama, men også i den fascinerende historien til OBF, og hvordan det unge, dyktige teamet på kort tid har bygget opp det som har blitt en av Nordens viktigste møteplasser. De har en positiv energi og pågangsmot, og det er utrolig morsomt å få være en del av. Det er beundringsverdig hva de har fått til. Det er mange som heier på dem, inkludert oss, sier Parmann. 

- Intensjonen er at vi skal jobbe sammen i lang tid, så vi kommer til å sette oss ned etter årets konferanse og finne ut hvordan vi best kan samarbeide videre, sier han.

Får Obama på besøk:

Etter 15 måneder med hardt arbeid fikk Marius Røed Wang (t.v.) og Christoffer Omberg (t.h.) endelig med seg selveste Barack Obama til Norge. Her sammen med Tina Berggård fra Storm som skal bistå OBF med PR-arbeid fremover.