I samarbeid med reklamebyrået Anorak, har TV 2 Sumo laget syv reklamesnutter som skal lokke strømmefolket over på deres flater.

Én av kortsnuttene, som de allerede har sluppet på egne flater, viser en gutt på stranda som heller velger å se Mohamed Salah score på mobilskjermen, istedenfor å se jenta som kaster bikinitoppen rett foran ham.

TV 2 Sumo-sjef, Christian Birkeland, forteller at de nå ruller ut en litt annerledes kampanje, hvor fokuset på innhold skal være mindre.

- Tradisjonelt så har vi og de andre strømmeleverandørene fokusert på innholdet vi tilbyr, men det betyr jo at kampanjene blir veldig generiske og like, selv om innholdet varierer. Nå ønsker vi å ta Sumo ett hakk videre, og fokusere på den jobben vi egentlig skal gjøre for kundene våre – å levere et univers som du kan leve deg helt inn i og glemme alt annet, forteller Birkeland til Kampanje.

«Strøm deg bort»
Kampanjen kommer samtidig som lanseringen av deres nye sportsprodukt på Sumo, hvor man blant annet kan se Champions League, Europa League og Nations League, til en intropris på 99 kroner.

Nå vil Birkeland og Sumo-gjengen bygge assosiasjoner til at brukeren skal strømme seg bort.

- Strøm deg bort, er det et nytt slagord?

- Det blir det, og det er noe vi vil sy mye rundt. Vi vil ta litt eierskap til den følelsen man får når man forsvinner inn i strømmeuniverset. Vi tar det litt ut og er litt tendensiøse i kampanjen, men jeg tror folk kjenner seg igjen. Så gjør vi det jo med litt brodd og et lite smil.

- Hvor mye penger bruker dere på denne kampanjen?

- Det kan jeg ikke si noe om, men det er «business as usual». Vi kommer til å ta det ut på egne flater, i tillegg til å gå ut i digitale kanaler og på nett, svarer Birkeland. 

I TV 2 Sumos ett minutt lange reklamefilmen ser man folk strømme i situasjoner hvor det kanskje er mer fordelaktig med tilstedeværelse i den fysiske verden.

Eksempelvis kan man se en gammel mann på dødsleiet, med hele familien rundt seg, være mer opptatt av hva som skjer på skjermen, eller bruden som har valgt å gå ut fra sin egen fest for å strømme en film.

Se filmen her:

Jubler for CL-debut
Tirsdag kveld debuterte også TV 2 Sumo med sin første strømmesendte Champions League-kamp, som er en del av deres nye sportspakke. Og Birkeland kan fortelle at det ikke bare var Liverpool som kunne juble over den dramatiske 3-2 seieren over franske Paris Saint Germain.

For TV 2 Sumo hadde denne kvelden opptil 100.000 samtidige brukere på strømmetjenesten sin, noe som Birkeland beskriver som en «knallbra dag» og «uvanlig mange for en strømmetjeneste i Norge».

- Det var jo en storkamp og lansering av det nye sportsproduktet vårt. Det leverte vi godt på, og vi så også at det var mange som kjøpte tilgang rett før kampstart, sier Birkeland. 

Les mer: 100.000 samtidige brukere på Sumo da Liverpool smeltet fotballhjertene

Han mener Sumo har befestet posisjonen som den fremste strømmeplattformen for fotball og sport i Norge.

- Når vi sier at over 100.000 er mye sammenligner vi med tall fra blant annet Fotball-VM i sommer der vi hadde litt flere kunder på to av kampene. Men da hadde vi mange gratiskunder inne fordi vi kjørte en kampanje med en måned frivisning i sommer. Tirsdag kveld hadde vi bare betalende kunder på plattformen. Vi har opplevd en enorm pågang etter lansering av den nye sportspakken og vår første Champions League kamp tirsda. Det er ingen tvil om at TV 2 Sumo nå er den fremste strømmeplattformen for fotball og sport i Norge, sier Birkeland til Kampanje.

Rivalen slet med tekniske problemer
Hvor mange Sumo-brukere TV 2 nå har vil han derimot ikke si noe om. 

- Men vi vokser, og vi er flere enn vi var i fjor på samme tid, kommenterer Birkeland.

Kampanje skrev ved årsskiftet at TV 2 Sumo har litt i overkant av 320 000 brukere.

Flere Viaplay-brukere slet med å få se tirsdagens storkamp mellom Liverpool og Paris Saint-Germain i Champions League.

- Jeg vil ikke spekulere på om Viaplays problemer ga oss et ekstra løft. De fleste kundene vi fikk kom rett før kampstart mellom Liverpool og PSG. Det var før Viaplay fikk problemer, så jeg regner med at de fleste valgte oss for å få showet TV 2s sportsankere gir, pausesendingen på Sumo og tilgang til Europaligaen og Nations League, sier Birkeland.