Virke og Norsk filmforbund (NFF) ble mandag ettermiddag enige om ny overenskomst for tv-drama. Dermed er streiken som rammet tv-dramaproduksjonen i litt over tre uker over. Streiken har rammet produksjonen av flere TV-serier, som andre sesong av «Heimebane» på NRK, samt den nye serien «Twin» og «Exit».

- Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med NFF. Nå sikrer vi et minstelønnssystem som gir forutsigbarhet og bærekraftig lønnsutvikling både for større og mindre dramaproduksjoner, slik vi har ønsket, sier Trond Teisberg, forhandlingsleder i Virke i en pressemelding

Les også: - Skal kutt i våre lønninger subsidiere norsk tv-drama?

Les også: Filmveteran langer ut mot tv-streiken: - Har gått seg helt vill

– Det er med stor glede vi kan meddele at streiken er over. Resultatet vi i Norsk filmforbund og våre medlemmer sitter igjen med, viser at en streik var helt nødvendig denne gangen, og vi håper det blir lenge til neste gang, sier forbundsleder Sverre Pedersen i filmforbundet til NTB.

Konflikten har dreid seg om lønn. De streikendes krav har vært at de som jobber med TV-dramaserier, skal ha samme lønn som de som jobber med spillefilm.

Partene har nå blitt enige om et utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlinger om fastsettelse av minstelønnssatser i 2019.

- Vi har også avtalt å ta inn bestemmelser i overenskomsten som styrker arbeidet med HMS i tv-dramabransjen, sier Teisberg.

Det var totalt 56 filmarbeidere som ble tatt ut i streik i fem ulike Virke-organiserte bedrifter. Partene kom til enighet mandag ettermiddag etter at filmarbeiderne hadde streiket siden 1. september. Arbeidet med innspilling og etterarbeid på de ulike dramaproduksjonene kan nå gjenopptas.

- Vi er glade for at vi etter konstruktive samtaler med NFF de siste dagene har klart å avslutte streiken, sier Teisberg.