I mai kom nyheten om at NENT-gruppen, som tidligere gikk under navnet MTG, hadde videresolgt to kamper fra hver runde av Europas viktigste fotballturnering, Champions League,  til TV 2. TV 2 fikk i avtalen rett til å vise noen av de beste kampene fra hver runde samtidig med semifinaler og finaler. Bakteppet for alliansen var skjerpet konkurranse fra Discovery.

Les mer: MTG går sammen med TV 2 om å vise Champions League

Les mer: Tvinges til nye allianser - går sammen i kampen om tv-sporten

Uenige om avtalen
- For å møte konkurransen mot de store globale aktørene så tror jeg på samarbeid mellom norske og nordiske aktører – og det gjelder ikke bare på store og kostbare rettigheter men også på journalistikken, sa TV 2-sjef Olav Sandnes til Kampanje.

Nå har forbrødringen kjølnet betraktelig. For ifølge VG er TV 2 og NENT-gruppen rykende uenige om kampene TV 2 har fått eksklusiv tilgang til.   

- Partene er uenige om hvordan avtalen skal forstås, nærmere bestemt hvor langt TV 2s eksklusivitet strekker seg, sier juridisk direktør i TV 2, Tomas Myrbostad, til VG.

- Har bedt om midlertidig forføyning
Partene møtes i Oslo tingrett onsdag.

- Vi har bedt retten om en såkalt midlertidig forføyning, som gjelder inntil saken er endelig avgjort. Kravet vårt er at MTG ikke kan levere våre eksklusive kamper som en del av produktet som tilbys av tv-distributørene, forteller Myrbostad.

NENT-gruppen firer ikke.

– Vi ønsker selvsagt å tilby alle våre kunder det samme produktet, uansett hvordan de kjøper tilgang, sier pressesjef i NENT Group (MTG), Line Vee Hanum, til VG.