TV 2 kutter i nyhetstilbudet på fredagskvelden for å få plass til de to store talkshowene «Skavlan» og «Senkveld med Helene og Stian», det skriver Dagbladet.

Tidligere har «Sportsnyhetene» begynt klokka 21.25, men fremover skal kanalen i tidsrommet fra klokken 21 til 21.20 skvise inn nyheter, sport og reklame. «Skavlan» skal starte klokken 21.25.

- Nyhetssendingen er kort i utgangspunktet, bare 15 effektive minutter, så jeg synes det er synd om nyhetene og sporten blir enda kortere. Norge er et nyhetshungrig land, så i utgangspunktet håper jeg «Nyhetene» kan få den tilmålte sendetida som tidligere, sier nestleder Leslie Tangen  i TV 2s redaksjonsklubb og reporter i TV 2 Nyhetskanalen, til Dagbladet.   

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 bekrefter at denne endringen skjer for å gjøre plass til både «Skavlan» og «Senkveld med Helene og Stian».

- Med Skavlan om bord, har vi i høst utvidet fredagsmenyen med ett program, sammenliknet med tidligere sesonger. Derfor gjør vi endringer i sendeskjemaet, tilpasset de programmene vi har. Så kommer nok sendeskjemaet også til å være i kontinuerlig endring, inkludert lengden på nyheten, basert på det mest optimale oppsettet vi til enhver tid ser for oss en fredagskveld, sier Rønningen.