Saken vil bli oppdatert. 

I dag ble det klart at TV 2 får konsesjon til å fortsette som kommersiell allmennkringkaster. En ny avtale skal underskrives i Bergen i morgen av kulturminister Trine Skei Grande og TV 2-sjef Olav Sandnes.

Det hele skal finne sted i den nye medie-storstuen i Bergen, Media City. 

Det er i dag gått et år siden TV 2 leverte inn sin søknad til Kulturdepartementet om å bli kommersiell allmennkringkaster, men nå er partene i mål med forhandlingene. 

Trine Skei Grande sier til TV 2.no at det har vært viktig å få på plass en avtale som står seg både juridisk og politisk.

- Så vi har sørget for en god avtale som vi håper vi kan signere i morgen, sier hun. 

- Kommer til å stille krav
Hun sier videre at hun kommer til å stille krav til kanalen. 

- Ja, vi kommer til å stille krav til TV 2 og jeg håper TV 2 ser hvilken tilleggsverdi det vil ha for firmaet fremover, sier kulturministeren.

Det var i juni i fjor at regjeringen lyste ut den nye tv-avtalen med krav om at TV 2 må ha sin hovedredaksjon og sentrale nyhetsredaksjon i Norge, og minst ti mil utenfor Oslo.  TV 2 skal også levere riksdekkende nyhetssendinger daglig og ha et tilbud til barn og unge - samt norsk film- og TV-drama.

Det ble i tillegg stilt som forutsetning at innholdet tilbys på én lineær tv-kanal samtidig med at allmennkringkastingsinnholdet også skal gjøres tilgjengelig på internett.

Les også:  Lyser ut ny «TV 2-avtale» - frister med 135 mill. årlig

Flere av TV 2s konkurrenter har lenge ment at hele prosessen har vært skreddersydd for TV 2, deriblant Schibsted.

Les også: - TV 2 har vært på sminkerommet i 25 år. Andre kommer rett fra skauen

Om det stilles nye krav i avtalen som signeres i morgen er ikke kjent. 

- Vært et langt løp
TV 2-sjef Olav Sandnes sier på Facebook og til egen kanal at dette er en gledens dag. 

Avtalen innebærer at TV 2 vil være kommersiell allmennkringkaster de neste fem årene. Behandlingen av TV 2s søknad har blitt utsatt og forsinket.

- Det har vært et langt løp, og det har sin naturlige forklaring, men i dag er vi først og fremst veldig, veldig glade, sier Sandnes.

Den nye tv-avtalen kan sikre TV 2 støtte for opp mot 135 millioner kroner årlig i løpet av avtaleperioden på fem år, men til egen nyhetskanal sier TV 2-sjefen at avtalen ikke betyr at kanalen får penger av Staten. 

- Det er i realiteten en dekning av merkostnader som følge av et oppdrag vi påtar oss. Det oppdraget handler om områder som typisk ikke er lønnsomme. Vi er jo en kommersiell aktør som tar på oss et ikke-kommersielt oppdrag og da er det også naturlig at det er en dekning av merkostnader, sier han.

Samlet kan kanalen dermed hente ut 675 millioner kroner i statsstøtte i løpet av avtaleperioden. 

Les også:  TV 2 øker overskuddet med over 200 millioner

Lettet TV 2-sjef:

TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør, Olav T. Sandnes, sier han er lettet. - Det har vært et langt løp og det har sin naturlige forklaring, men i dag er vi først og fremst veldig, veldig glad i TV 2, sier han.