Espen Asheim i Egmont Publishing slutter som administrerende direktør i Egmont Publishing etter nesten fire år. Nå venter ny jobb i FSN Capital.

- Jeg har satt veldig pris på tiden i Egmont så det har vært en vanskelig beslutning, men jeg har fått en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Espen Asheim i en pressemelding.

Han skal nå jobbe fulltid med selskapsporteføljen til private equity-selskapet FSN Capital, som han kjenner godt fra før.

- Jeg skal jobbe med aktivt med deres portefølje, ta på meg styreverv og gå inn i noen av selskapene dersom det blir behov. Jeg var konsernsjef i Via Travel Group da FSN Capital satt som eier og har også vært executive advisor i FSN Capital i en del år og har nå egentlig blitt bedt om å bruke mer tid på det, sier Asheim til Kampanje.

- Hva er det som frister med private equity?

- Jeg kjenner FSN Capital ganske godt og har stor respekt for hva de har fått til. De er dyktige og ålreite folk å jobbe med, og så er det en spennende mulighet å få jobbe med ulike selskaper i ulike bransjer og faser.

- En bransje i herlig opprør
Selv om Espen Asheim nå har nesten fire år som sjef i Egmont Publishing på CV-en, i tillegg til administrerende direktør i Canal Digital og styremedlem i TV 2, tror han ikke det var medieerfaringen som gjorde han attraktiv for FSN Capital.

- Det er det nok ikke, det er nok bredden. Jeg har vært i IT-bransjen, reiseliv, elektro, grossistvirksomhet, og så media. Det er ulikt strategiarbeid i ulike bransjer.

- Hva tenker du om utsiktene for bransjen du nå forlater?

- Det er en bransje som er i herlig opprør med data, ulike digitale plattformer og abonnementsløsninger. Det er ikke et sted man lander, det er et sted man tilpasser seg. Der tror jeg Egmont med portefølgen Nordisk Film, Publishing og TV 2 står dønn solid.

- Hva tror du vil prege bransjen fremover?

- Det som gjør medieverden så utrolig spennende, er at ingen tør å svare på det spørsmålet lenger. Konstellasjoner og allianser som man ser i dag, var for noen år siden helt umulige å forutse fordi rollene var så definerte for en stund siden. De som ender opp som vinnere er de som i størst mulig grad forstår hvem leseren eller seeren er, og tilpasser seg akkurat det de vil ha der og da. Det er derfor vi ser de konstellasjonene vi ser nå, fordi både innholdsleverandørene og distributørene ønsker å nærme seg brukeren så mye som mulig.

- Stor interesse rundt stillingen
Hvem som skal overta jobben som administrerende direktør i Egmont Publishing, vil ikke Asheim mene så mye om, men han kan røpe én ting:

- Egmont er et veldig attraktivt selskap og det har vært stor interesse rundt den stillingen.

For jakten på Asheims etterfølger er allerede i gang i Egmont Publishing.

- Espen Asheim har gjort en enestående jobb. Det er etablert nye digitale virksomheter innenfor marketing services og influencer/blogg-området, samtidig med solid drift av selskapet. Jeg ønsker Espen lykke til fremover og takker ham for strålende innsats, sier styreformann i Egmont Publishing, Bjerre Rasmussen, i en pressemelding.