Kristin Skogen Lund går av som toppsjef i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og blir ny toppsjef i mediekonsernet Schibsted. Schibsted bekrefter ansettelsen i en børsmelding i dag.

- Jeg er veldig glad for å kunne ønske Kristin Skogen Lund velkommen som Schibsteds nye konserndirektør. Jeg er overbevist om at hun vil være den rette lederen for den neste fasen av Schibsteds reise, sier styreleder Ole Jacob Sunde i meldingen.

Kristin Skogen Lund ble ansatt som kommersiell direktør i Aftenposten i 2004 og rykket opp til administrerende direktør i 2007. Hun ble konserndirektør i Telenor i 2010 og har vært NHO-president siden 2012.

- Schibsted er et imponerende selskap med en viktig rolle i samfunnet. Det er et selskap som har taklet krevende transformasjoner, og som virkelig har innovasjon som et grunnpilar i sitt DNA. Jeg er stolt og ydmyk over få muligheten til å hjelpe Schibsted med å bygge videre på sine allerede sterke posisjoner, og å ruste de to selskapene for fremtiden, sier Kristin Skogen Lund i meldingen.

Les også reaksjoner på ansettelsen: - Hun er grundig, ikke redd for å vise svake sider og dessuten varm og inkluderende

Ansettelsen av Skogen Lund som ny konsernsjef skjer samtidig som Schibsted skiller ut den internasjonale annonsevirksomheten i et eget selskap under det foreløpige navnet MPI. Dette selskapet skal ledes av Rolv Erik Ryssdal. Mediekonsernet Schibsted vil bestå av alle aktiviteter i Norge, Sverige og Finland, inkludert rubrikkselskapene Finn.no, Blocket.se og Tori.fi.

- MPI skal fortsette å styrke røttene sine i vertikaler som biler, eiendom, jobber for å tjene penger på sine markedsledende posisjoner. Selskapet skal fortsatt fokusere på vekst på topplinjen, så vel som forbedringer i marginen og kontantstrøm, sier Ryssdal.

Schibsted skal være en betydelig eier av MPI ved børsnoteringen og har som ambisjon å være en aktiv, betydelig og langsiktig eier av annonseselskapet ifølge meldingen.

Omorganiseringen av Schibsted skjer en drøy uke etter at toppsjefen for Schibsted rubrikksatsinger, Sondre Gravir, overraskende meldte overgang til Sats Group. Han har tidligere blitt nevnt som en mulig kandidat til stillingen som konsernsjef i Schibsted.

Les mer: Sondre Gravir forlater Schibsted - blir toppsjef i Sats