En gang var VG landets største avis med et rekordhøyt opplag på 381.000 i 2002. Siden den gang har både opplaget og avislesingen falt massivt. VGs papiravis har ifølge rykende ferske opplagstall et opplag på 73.030. I løpet av det siste året har lesingen av papirutgaven falt med 20 prosent.

Men at papiravisen, den mest inntektsbringende i VGs historie, faller, bekymrer ikke ansvarlig redaktør og administrerende direktør Gard Steiro.

- Papiravisene har falt sammenhengende i 20 år, så at papirutgaven faller er ingen nyhet. Den kommer til å falle i neste år, sånn er det, sier Steiro, som mer enn antyder at papiravistallene er for spesielt interesserte i 2018.

Steiro forteller at VG ikke har noen konkrete planer om å legge ned avisen.

- Nei, den vil komme ut i flere år. Vi jobber hele tiden for å lage en best mulig papiravis, vi har ingen planer om å legge den ned. Men det viktigste for oss er å se på den digitale utviklingen, det er i det digtale markedet står, understreker Steiro overfor Kampanje.

Les også: Avislesingen faller med 7,7 prosent

Les også: Fersk Klassekampen-sjef jubler over størst vekst på papir

- Digitalveksten er viktigst
Og de digitale tallene forteller det de har fortalt lenge: VG er landest suverent største og sterkeste mediehus av de kommersielle aktørene. VG har 1.571.000 lesere på desktop og mobil daglig, ifølge MBLs ferske tall. Tidligere tall har vist at VG har en enda større rekkevidde, opp mot 2,5 millioner nordmenn, hvilket fortsatt stemmer med mediehusets interne tall.  

- Vi har fem prosent flere brukere enn på samme periode i fjor. Vi har ni prosent flere sidevisninger på VG Nett i 2018 enn i tilsvarende periode i fjor. På mobil er vi opp 12 prosent sammenlignet med fjoråret, og der har vi 21 prosent flere sidevisninger, sier Steiro til Kampanje.

Vekst i brukere og visninger gir mer reklameinntekter i kassa. 

- Det er digitalveksten vi er opptatt av, det er det viktigste.

Varsler opprustning på VG+
Ifølge de nye MBL-tallene har VG+ 150.000 abonnenter, hvilket gir VG andreplassen på listen over landets største aviser målt i abonnement. Bare samboeren og Schibsted-søsteren i avishuset i Akersgata 55, Aftenposten, er større på opplagslisten med 256.708 eksemplarer. Det interne, dagsferske abonnementstallet er enda høyere.

- Vi har sterk abonnementsvekst på VG+. Nå har vi rundt 165.000 abonnenter og VG+ kommer til å fortsette å vokse ytterligere. Vi har planer styke innholdet og produktet, noe jeg tror vil gi masse abonnenter utover året og neste år.

- Kan du røpe hvor store abonnementsinntekter VG har nå?

- Nei, det kan jeg ikke.

Les også: Ellevill satire om Bergen-brexit i en av VGs største kampanjer noensinne