Da TV 2-sjef Olav Sandnes og kulturminister Trine Skei Grande møttes tidligere i dag for å signere avtalen som sikrer TV 2 fem år med statlig støtte, avslørte Sandnes samtidig at det vil bli ansatt ti nye journalister under nyhetsredaktør Karianne Solbrækkes ledelse. 

Les også: TV 2-sjef ruster opp med ti nye journalister etter tv-avtale

Den nye tv-avtalen innebærer blant annet en større tyngde i journalistikken fra TV 2s hovedkontor i Bergen. At de nå velger å oppbemanne med ti nye journalister er derfor en direkte konsekvens av avtalen som er inngått, kulturministeren. 

Minst åtte av de ti nye journalistene vil jobbe med sport og nyheter fra Bergen. Èn politisk journalist blir ansatt i Oslo og èn vil jobbe på et av TV 2s lokalkontorer. 

- En kjempeoppbemanning
Solbrække kaller rekrutteringen for en «kjempeoppbemanning»

- Dette er en kjempeoppbemanning i våre tider. Det at TV 2 nå velger å oppbemanne med ti fulle hjemler er uvanlig vil jeg si, og en god vurdering og en god nyhet for oss i dag, sier hun til Kampanje. 

I avtalen står det at majoriteten av de redaksjonelle ansatte skal jobbe utenfor Oslo. Det mener Solbrække de allerede har løst. 

- I denne sammenheng handler det om alle de funksjonene som skal til for å få hovedkanalen og nyhetene på lufta. Det vil si at det gjelder journalister, produsenter og fotografer og en rekke andre funksjoner. I avtalen forplikter vi oss til at mer enn 50 prosent av disse skal være her i Bergen. Det er det allerede, og det blir vår jobb i sørge for at det forblir sånn, sier hun. 

Les også: Klare krav fra Grande - TV 2 må bruke over 250 mill. på norsk film og tv-drama

- Skal reise som før
I dag bruker Solbrække to til tre av sine fem arbeidsdager i uken i Bergen, og de resterende i Oslo. Hun sier at hun vil være i Bergen omtrent like mye fremover som det hun er i dag.

- Jeg har siden jeg startet i denne jobben vært i Bergen to til tre dager i uken. Jeg har folk både i Oslo og i Bergen, så jeg vil fortsette reisingen som før, og sørge for at jeg er nok i Bergen i forhold til avtalen, sier hun. 

Se videointervju her: