I går var det duket for sesongpremiere i 14. sesong av reality-serien «Farmen» på TV 2 og kanalens store seersuksess ser på ny ut til å bli den største TV 2-slageren denne høsten. 

Hele 650.000 seere fulgte premieren på TV 2 og det er høyere enn seertallene på sterke konsepter som «Skal vi danse», «Senkveld» og «Skavlan» som allerede har vært på lufta med flere programmer.

Tallene ga årets Farmen-premiere en andel på 52,6 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 50,7 prosent i andel blant alle tv-seerne.

Da serien hadde premiere i september i fjor, var det 678.000 seere som fulgte sendingen. Dette var en nedgang fra 2016, da 789.000 seere fulgte premieresendingen. Dermed faller premieretallene for tredje året på rad. 

Les også: - Strålende fornøyd med Farmen-premieren

Men TV 2s kanaldirektør Trygve Rønningen sier til Kampanje at han uansett er fornøyd med tallene.

- Dette er en strålende start og lover godt for resten av sesongen, sier han.

- Hvor avhengige er dere av at Farmen skal levere i høst?

- Vi har hatt stor suksess med «Hvem drepte Birgitte Tengs» i samme tidsslot, så vi bare fortsetter en god trend, sier Rønningen.

Årets Farmen finner sted på Gjedtjernet gård på Finnskogen. I serien blir 14 personer blir sendt hundre år tilbake i tid og skal drive gården hjulpet av det jorden og dyrene kan gi dem.

«Farmen»-deltakerne i år er; Andrea Badendyck, Charlie Stuart, Dineke Polderman, Frøystad Tonje Garvik, Irene Halle, Jørgen Ringstad, Kim Stefan Jenssen, Kjetil Nørstebø, Live Solheimdal, Nikolai Aspen, Paal Nygård, Sølvi Monsen og Vidar Johansen.