Kort tid etter at Discovery-ledelsen kom i mål med forrige nedbemanningsrunde, står de ansatte i mediekonsernet overfor en ny runde, skriver Dagens Næringsliv.

Discovery bekrefter kuttene i en pressemelding klokken 13.00 i ettermiddag. Tv-huset opplyser at det planlegger å overlate store deler av promo-virksomheten til eksterne spesialister.

- Vi jobber hele tiden med å utnytte stordriftsfordelene vi har av å være et nordisk og globalt tv-selskap – slik at vi kan styrke oss ytterligere på norsk innholdsproduksjon og videreutvikle våre digitale produkter. Det er også formålet med prosessen vi går inn i nå, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i Discovery Networks Norge.

Kutter i Skandinavia
- Et av grepene vi nå planlegger er å sette ut promo-produksjonen til et nordisk produksjonsselskap. Vi jobber i dag mye mer digitalt enn tidligere, og har behov for mer fleksibilitet – og å kunne produsere markedsmateriale på tvers av flere ulike plattformer. Dette planlegges nå for alle de skandinaviske landene, og et eksternt byrå, med erfaring med denne typen arbeid og kompleksitet, kan levere dette mer effektivt enn vi kan selv, sier Austvoll Jensen.

De planlagte endringene – som innebærer nedbemanninger – ble presentert på et allmøte for de ansatte i dag. Rundt 13 personer vil kunne berøres av prosessen, opplyser Discovery.

- Ikke en trygg bransje
I mai kunne Kampanje melde at rundt ti årsverk var blitt funnet overflødig i konsernet. 

- Hvorfor kunne dere ikke ha tatt denne nedbemanningen ved forrige runde?

- Det er viktig at vi i bransjen ser på endring som noe som er konstant, for markedet endrer seg hele tiden. Vi skulle gjerne ha ønsket å slippe to runder. Nå har vi hatt fire store omstillinger på to år og det er en stor belastning for hele organisasjonen, men vi mener samtidig at det har vært helt nødvendig å gjøre omstillingene for at vi skal kunne levere sportssatsingen vår med OL og Eliteserien. Omstillingen gjør også at vi har to store strømmespillere som vokser og spiser markedsandeler, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland til Kampanje.

- Er det sånn at de ansatte i Discovery aldri kan vite om de har en jobb om tre måneder?

- En uheldig konsekvens av så hyppige endringer er selvfølgelig at det skapes en utrygghet. Dette er ikke en helt trygg bransje. Jeg tror vi som ledere er nødt til å bli gode på å stå i disse endringene og skape en forståelse og en motivasjon, til tross for at det alltid vil være en viss grad av usikkerhet rundt hvor man skal.

- Når skal dere være i mål med denne nedbemanningen?

- I løpet av høsten. 

Saken fortsetter bildet.

Kutter igjen: - Vi skulle gjerne ha ønsket å slippe to runder, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery Networks Norge. Foto: Discovery.

Mister over 100 år med erfaring
En rekke TVNorge-ansatte med lang fartstid i tv-huset har den siste tiden forsvunnet ut døren i Discovery.

Les også: Flere TVNorge-veteraner slutter - mister over 100 år med erfaring (abonnement)

- Det er alltid vemodig å miste flinke folk. Vi er veldig takknemlige for den innsatsen alle som nå forlater oss har lagt ned i bedriften. Samtidig står vi midt oppi en transformasjon, der vi også har behov for ny kompetanse på enkelte områder. Når man gjennomgår slike omstillinger er det naturlig at noen velger å gå nye veier, sa toppsjefen i Discovery, Tine Austvoll Jensen, til Kampanje i juni.

I dag sier hun dette:

- Endring kommer til å være noe konstant i denne bransjen i lang tid fremover. Vår ambisjon er at vi skal fortsette å være en viktig aktør i det norske og nordiske mediemarkedet. Det krever at vi gjør tøffe prioriteringer, og at vi rigger oss for å tilpasse oss hyppige endringer. Noen ganger innebærer dessverre det at vi må skille lag med gode kollegaer og flinke folk.