Førstkommende lørdag er Finn Bjelke klar med «Finn Bjelkes popquiz» på Radio Vinyl, og på tirsdag er han klar med nok en radiopremiere. Da får Bjelke selskap fra sin kollega fra «Herreavdelingen» på P1, Yan Friis, i det nye programmet«Husarrest».

«Programkonseptet er velkjent. To voksne karer snakker om livet slik det er - og slik det kunne vært», heter det i pressemeldingen fra Bauer Media.

De får også selskap av Arne Hjeltnes, som ifølge meldingen skal bidra med vekselsvis presise og upresise tanker og innspill. Én som ikke blir med over fra NRK P1, er Ingrid Bjørnov. Dermed starter jakten på en ny kvinne i studo.

Finn Bjelke vet hvem han ser etter.

- En som er smartere enn oss. Det betyr at det er et stort, grovmasket nett vi kaster ut, sier han i meldingen.

NRK har reagert sterkt på at Radio Vinyl har gitt Bjelkes andre nye program tittelen «Finn Bjelkes popquiz». De har truet med å gå rettens vei for å stanse programmet, og som Kampanje kunne melde på mandag, har de nå også søkt om enerett på popquiz-navnet.

Les mer: NRK vil ha enerett på «Popquiz»-navnet - går til Patentstyret